Συνεχίζονται οι πολλαπλές οι παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων και χειμάρρων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενόψει της χειμερινής περιόδου και με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων. Μάλιστα, παράλληλα «τρέχει» ακόμη ένα έργο για καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων της τάξης των 2.4 εκατ ευρώ για περιοχές ολόκληρου του Νομού Έβρου, το οποίο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εγκριθεί.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά στο φακό του “e24” ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε παρεμβάσεις σε ρέματα και χειμάρρους, οι οποίοι είχαν υποστεί ζημία κατά τη διάρκεια των νεροποντών των προηγούμενων ετών…Οι παρεμβάσεις γίνονται στο ανατολικό και δυτικό σκέλους του Δ. Αλεξανδρούπολης που είχαν να καθαριστούν πάρα πολλά χρόνια» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς, κάνοντας λόγο για καθαρισμό αυτοφυούς βλάστηση, τοποθέτηση συρματοκιβωτίων, καθώς και επιδιόρθωση ζημιών σε διάφορα σημεία που έχουν υποστεί κακώσεις. Με προτεραιότητα τους οικισμούς και μετά τον αστικό ιστό, το έργο θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

«Η αρμοδιότητα παλαιότερα ανήκε στους Δήμους – με το που περιήλθε στην Περιφέρεια, βάλαμε στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερα κονδύλια και διοχετεύσαμε περισσότερους πόρους για να αποκλειστούν τα ενδεχόμενα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων» σημείωσε αναφορικά με την ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων ο Αντιπεριφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθροΗ έξυπνη κίνηση Μητσοτάκη και η δικαίωση που άνοιξε δρόμους σε νέους ανθρώπους στη Ν.Δ.
Επόμενο άρθροΕίναι αυτονόητο να μην πληρώνουν διόδια όσοι τα διέρχονται για επαγγελματικούς λόγους, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς για το σταθμό στην Άσπρη Άμμο