Μια ακόμη δράση και προσφορά προς τους εκπαιδευόμενους και το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έκανε ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, η τοποθέτηση ενός πρότυπου θερμοκηπίου, που εμπλουτίζει το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ιδιαίτερα την επαφή των φιλοξενούμενων με τη φύση.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται από το προσωπικό της δομής η ενασχόληση με την ανθοκομία και την κηπουρική θεωρούνται από τις καλύτερες μορφές ψυχοθεραπείας για τα άτομα με αναπηρία: «Από την πρώτη στιγμή οι φιλοξενούμενοι/ες έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το θερμοκήπιο, καθώς θα εμπλουτίσει τις δραστηριότητές τους, ειδικά με την παραγωγή προϊόντων. Το θερμοκήπιο αποτελεί για εμάς τον πυρήνα θετικής ενέργειας και ευεξίας. Η επαφή με τη φύση συμβάλλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, την αύξηση της αυτοεκτίμησης, τη μείωση του στρες και ενίσχυση του συναισθήματος υπευθυνότητας και δημιουργικότητας» τόνισε η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής, Ζήσα Μισσεριάν.

Για τη συγκεκριμένη δωρεά, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτης Αγγελίδης, τόνισε τη σημασία της για την εκπαίδευση των φιλοξενούμενων, που ταυτόχρονα αποτελεί και μια πολύ παραγωγική δραστηριότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο ευχαρίστησε θερμά τον Ρ.Ο.Δ.Κ. και συγκεκριμένα τον βρετανό ροταριανό συνεργάτη του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας, commander Robert Lewis, τον πρόεδρο του Ομίλου, Δημήτριο Τζίμα, τον πρώην πρόεδρο Θοδωρή Καγιαμπή, καθώς και τη βοηθό Διοικητή της 2475 Π.Δ.Ρ., Άννα Παυλίδου, που βρέθηκαν γι΄ ακόμα μια φορά στο πλευρό των εξυπηρετούμενων ατόμων του ΚΔΑΠ- ΑμεΑ της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», βοηθώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στην τοποθέτηση του θερμοκηπίου στον αύλειο χώρο του Κέντρου.

Προηγούμενο άρθροΑρκετά μεγάλος, αλλά διαχειρίσιμος, ο αριθμός των ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΑναζητούν μία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ για πανηγυρισμούς αλλά… δεν τους «βγαίνει»