Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας στο πλαίσιο της εκστρατείας “Orange the World” που διεξάγεται παγκοσμίως με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις, διάρκειας 16 ημερών με στόχο την πρόληψη του φαινομένου και κεντρική θεματική: «READ THE SIGNS – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ μιας τοξικής σχέσης για να αποφύγετε την ενδοοικογενειακή βία».
H εκστρατεία που ξεκινάει στις 25 Νοεμβρίου 2022, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιλαμβάνει:
• Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ανάρτηση αφισών σε δημόσια κτήρια και τοποθέτηση πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης με αναλυτικές πληροφορίες για τα ΣΗΜΑΔΙΑ.
• Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο τοπικό παράρτημα του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ομιλία στα παιδιά και στους γονείς για τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στο διαδίκτυο.
• Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τη 13:00 στον πεζόδρομο πλησίον της Τράπεζας της Ελλάδος, ενημέρωση του κοινού για τα 7 σημάδια μιας τοξικής σχέσης και διανομή αντίστοιχου έντυπου ενημερωτικού υλικού.
• Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, συνάντηση των μελών και φίλων του Ομίλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων/ Ημέρα Διεθνούς Σοροπτιμισμού.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, εμπορικά καταστήματα της πόλης θα χρησιμοποιούν για τις συσκευασίες τους πορτοκαλί κορδέλα με το μήνυμα ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, θα διανέμονται στους νέους και νέες της πόλης πορτοκαλί σιλικονούχα βραχιόλια με το μήνυμα NO VIOLENCE ενώ παράλληλα θα προβάλλονται επτά διαφορετικά οπτικοακουστικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας που επιθυμούν να συνδράμουν στη στήριξη της εκστρατείας.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μέτιου-Γεωργιάδη
Επόμενο άρθρο“Μέλημα και στόχος η ενίσχυση του τουριστικού προιόντος” δηλώνει στην απόηχο της Έκθεσης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αθανάσιος Τσώνης