μετά από δύο και πλέον χρόνια συνεδρίασε δια ζώσης το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, με ανοιχτά παράθυρα στην αίθουσα και με τους δημοτικούς συμβούλους να φοράνε μάσκα.

Η αίθουσα, μάλιστα, ήταν υπερπλήρης, καθώς στην αίθουσα βρέθηκαν και γονείς, μαθητές και κάτοικοι της Δεξαμενής, οι οποίοι ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να μείνει ανοιχτή και το καλοκαίρι η αυλή του 25ου Δημοτικού Σχολείου για να παίζουν τα παιδιά, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος.

Το Σώμα άκουσε την εκπρόσωπο των γονέων, όπως και την αντίθετη άποψη κατοίκου της περιοχής η οποία διαμαρτυρήθηκε ότι κάθε φορά που έκανε παρατήρηση για φασαρία «τα παιδιά άρχισαν να με βρίζουν, ενώ πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να ζούμε με κλειστά παράθυρα το καλοκαίρι».

ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

Το Σώμα αποφάσισε τελικά μια μέση λύση: Η αυλή του Σχολείου θα παραμείνει ανοιχτή κατά τις ώρες 10:00-14:00 και 18:00-21:30 τόσο τις καθημερινές όσο και τις αργίες, ενώ θα είναι ανοιχτή και η αυλή του 3ου Γυμνασίου για να αποσυμφορηθεί η αυλή του 25ου Δημοτικού.

Κατά τη συνεδρίαση πραγματοποίησαν παρέμβαση και υγειονομικοί του Νοσοκομείου Καβάλας οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, για να ζητήσουν την υποστήριξη του Σώματος ώστε να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Τόσο ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ των εμβολίων, ωστόσο χαρακτήρισαν ως «υπερβολή» την «αποπομπή» των υγειονομικών από την εργασία τους, τη στιγμή, μάλιστα, που δημιουργούνται «δημόσιοι υπάλληλοι δύο ταχυτήτων», καθώς το μέτρο της αναστολής δεν ίσχυσε σε άλλον κλάδο του Δημοσίου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί και ένα πρωτότυπο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση, καθώς αποχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Γραμμένος, όταν ζήτησε από την εκπρόσωπο των υγειονομικών κ. Καλφοπούλου να βάλει τη μάσκα της την ώρα που μιλούσε και εκείνη αρνήθηκε.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τη Ρεγγίνα Μακέδου! – 120 αιτήσεις Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών! – Η Ρεγγίνα πέρασε το μήνυμα της σε όλη την Καβάλα!
Επόμενο άρθρο“Είμαστε σε ετοιμότητα εν όψει εθνικών εκλογών” τονίζει ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης