Καθοδικές τάσεις παρατηρούνται στον χώρο της εστίασης και των καφέ καθώς ακολουθεί την τάση του τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη το ενεργειακό και το εργασιακό είναι αυτό που τους απασχολεί έντονα.

Όπως ανέφερε “Η κίνηση στα καταστήματα αρχίζει να επιστρέφει στην κανονικότητα της εποχής, με λίγα λόγια αρχίζει να πέφτει. Ο τουρισμός πλέον βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και μάλιστα από τις αρχές του Σεπτέμβρη διαπιστώθηκε αυτή η κατάσταση.

Είμαστε σε μια εποχή μεταβατική που έτσι και αλλιώς δεν είναι καλή για τον κλάδο μας. Είμαστε στην φάση της μετάβασης από το θέρος στον χειμώνα και άρα οι καλές ημέρες έχουν περάσει. Η κατάσταση σε γενικές γραμμές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. Συνεχίζουμε να παλεύουμε με το ενεργειακό κόστος καθώς και με την ακρίβεια σε πάρα πολλά και βασικά αγαθά που αφορούν στον κλάδο μας και όχι μόνο».

ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Και πρόσθεσε ότι «Αυτό αφορά άλλωστε άπαντες και αφορά την παγκόσμια οικονομία. Είμαστε αρκετά αγχωμένοι για το ποιο θα είναι το μέλλον της αγοράς και κατ` επέκταση της εστίασης από εδώ και πέρα αλλά κρατάμε την αισιοδοξία μας. Σε γενικές γραμμές το καλοκαίρι μας ήταν καλό και όσα καταστήματα είναι στο παραλιακό μέτωπο πήγαν καλά! Μας απασχολεί το ενεργειακό αλλά και το εργασιακό είναι πάλι πρόβλημα. Υπάρχει έλλειψη σε εργατικό δυναμικό, σε χέρια όπως λέμε και ήταν πάρα πολύ έντονο τους θερινούς μήνες.

Καταστήματα δεν άνοιξαν αφού δεν μπορούσαν να καλύψουν τις εργασιακές θέσεις αλλά και η ακρίβεια είναι όλα αυτά που κάνουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ευχόμαστε βέβαια η πανδημία να φύγει και δεν θα μας απασχολεί τόσο πολύ αφού θα είναι σε φάση ύφεσης».

Προηγούμενο άρθροΔιαρκώς αποκλιμακώνεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Καβάλα
Επόμενο άρθρο“Ήταν ένα καλοκαίρι σχετικά ήρεμο και ανταπεξήλθαμε παρά τα κενά και τις ελλείψεις” τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης