unnamed-62-1-620x465

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, η διανομή σχολικών γευμάτων στα προγραμματισμένα εννέα (9) Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία στα όρια του Δήμου Καβάλας, που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ” του Υπουργείου Εργασίας και της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο υλοποιεί ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας.
Τα Σχολεία που ωφελούνται από τη δράση αυτή είναι: το 2ο, το 5ο, το 7ο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας καθώς και τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία του Αμυγδαλεώνα, το 1ο και το 2ο Κρηνίδων, του Ζυγού και των Φιλίππων.

Το σύνολο των σχολικών γευμάτων που διανεμήθηκαν σήμερα, στους μαθητές και τις μαθήτριες των παραπάνω Σχολείων, ήταν 1.115, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Τα γεύματα παρασκευάζονται σε συνεργασία με επιλεγμένους προμηθευτές που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής, ασφάλειας και μεταφοράς τροφίμων και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί.

Σημειώνεται ότι, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου) καθόρισε το πρόγραμμα (μενού) διατροφής και την ακριβή ποσότητα των γευμάτων, με βάση τις επιστημονικά αποδεκτές ανάγκες σε θερμίδες των μαθητών και μαθητριών της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας καθώς και με γνώμονα τη μεσογειακή διατροφή.

Προηγούμενο άρθροΤα δώρα και η λοταρία για τις αγορές με κάρτες
Επόμενο άρθροΕπιμένει το ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο – Οι εκθέσεις “φωτιά” για την Ελλάδα