Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πρόεδρος του κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε πως το σχέδιο νόμου ανοίγει πόρτες για την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Όπως ανέφερε “Ουσιαστικά εξεδώσαμε μια ανακοίνωση εν όψη της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου και η οποία αποτυπώνει την εικόνα που ισχύει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας….

Έχει κατατεθεί προς διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο αποτυπώνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου σχετικά με το ΕΣΥ.

Εμείς δηλώνουμε ότι όχι απλά δεν μας ικανοποιεί το Νομοσχέδιο αλλά ουσιαστικά φάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ξέραμε τις προθέσεις πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Ο ρόλος του ΕΣΥ φάνηκε στον καιρό της πανδημίας ακόμη και για τους πιο επιφυλακτικούς. Γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος επάνω στην χώρα που να μην εμπέδωσε ότι τον καιρό της πανδημίας το ΕΣΥ ήταν εκείνο που έσωσε κόσμο. Όταν ο ιδιωτικός τομέας ήταν κλειδωμένος και καθαρός».

Άρα υπήρχε η πεποίθηση και έτσι εκφραζόταν και από τους κυβερνώντες ότι το ΕΣΥ και ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας πρέπει να διασωθούν! Δυστυχώς όμως, το Σχέδιο Νόμου, δείχνει ότι δεν άλλαξαν την άποψη τους. Συνεχίζουν να έχουν την ίδια θέση, συνεχίζουν να βλέπουν όχι απλά παράθυρο προς ιδιωτικοποίηση αλλά πύλες ανοίγουν…μερική απασχόληση των ιδιωτών ιατρών και η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ΕΣΥ ανοίγει μεγάλους δρόμους”.

Η ΣΤΑΣΗ

Μάλιστα όπως σημείωσε “αυτό που φάνηκε από την στάση που κρατάει η κυβέρνηση από το υπόλοιπο προσωπικό του τομέα υγείας δείχνει ανηθικότητα και ανεντιμότητα. Είναι ανήθικο αυτό που έγινε με το 10% αύξηση των μισθών των γιατρών και 0% στο υπόλοιπο προσωπικό.

Τα Νοσοκομεία δεν τα κράτησαν μόνο οι γιατροί και ούτε υπηρετούν σε αυτά μόνο οι γιατροί”.

Προηγούμενο άρθρο«Αρνητές χρισμάτων» δηλώνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετοί υποψήφιοι – Δε θέλουν να «χρεωθούν» ως εκλεκτοί του Τσίπρα
Επόμενο άρθροΛεωνίδας Παππάς: Υπάρχουν αγρότες που δεν έλαβαν τις αποζημιώσεις που ανέμεναν