Δεν εγκρίθηκε οριακά η πρόταση δημιουργίας ερευνητικού κέντρου στην Καβάλα στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μιχαηλίδη δυστυχώς αυτή η πρόταση δεν εγκρίθηκε για μισή μονάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «με ενημέρωσαν από το ερευνητικό κέντρο που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη ότι η πρόταση που κατέθεσαν για τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου με βάση την Καβάλα δυστυχώς δεν πέρασε στην επόμενη φάση για μισή μονάδα. Με όριο το 8,5 πήρε 8 στα 10 και από τις 116 προτάσεις που κατατέθηκαν συνολικά δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη β’ φάση, καθώς επιλέχθηκε ένας πολύ περιορισμένος αριθμός. Το πρόγραμμα ήταν εξόχως ανταγωνιστικό, κανείς περίμενε τις 116 προτάσεις που κατατέθηκαν. Είχαν επεκτείνει την πρόταση ακόμη και στη δυτική Ελλάδα. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν δύο πόλους, έναν στην Καβάλα κι έναν στην Καστοριά. Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να προκριθεί η πρόταση και χάθηκε η ευκαιρία στην οποία ελπίζαμε για να δημιουργηθεί ένας επιπλέον ερευνητικός πόλος στην περιοχή».

ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «θέλω να μείνω με το αισιόδοξο της όλης διαδικασίας. Το διάστημα αυτό είχαμε πολύ συχνές επαφές με τους ερευνητές του ΕΚΕΤΑ και χτίσαμε συνεργασίες, μπαίνουμε σε ερευνητικά προγράμματα- υποψηφιότητες που καταθέτουν –αυτοί οι ερευνητές έχουν αποκλειστικό αντικείμενο την έρευνα και απαλλαγμένοι από το διδακτικό έργο, έχουν την ευχέρεια να καταθέτουν άρα πολλές προτάσεις. Ξεκινήσαμε να μπαίνουμε σε προτάσεις που οι ίδιοι σχηματίζουν και μάλιστα έχουν έρθει σε επαφές με αρκετές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που γίνονται προτάσεις από κοινού συμμετοχή σε προγράμματα «Καινοτομώ» που έχουν ενδιαφέρον για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και την απασχόληση ερευνητικού προσωπικού από την περιοχή μας. Οπότε μένουμε με αυτό το θετικό και προχωράμε σε νέες συνεργασίες.

Ενδέχεται να ανοίξει ξανά μια τέτοια πρόταση σε 1,5 χρόνο αλλά αυτό είναι αισιόδοξο σενάριο και δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο νομίζω ότι θα είμαστε η πρώτη επιλογή για το ΕΚΕΤΑ και ελπίζω ότι το συμβούλιο θα συμφωνήσει να υποβάλλουμε ξανά».

Προηγούμενο άρθρο“Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην επίλυση των προβλημάτων μας” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της «Δημωφέλεια» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR στη Ρουμανία