Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παντρεύει την παράδοση με το χιουμοριστικό πνεύμα της αποκριάς. Σ’ αυτό μπορεί κανείς να διακρίνει τις εκδηλώσεις που προβάλουν την ιστορία, την λαογραφία, το πολιτισμό του τόπου μας καθώς και εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.Η Ξάνθη ζει σ’ ένα διαφορετικό ρυθμό για δέκα πέντε ημέρες του χρόνου. Φέτος οι γιορτές θα πραγματοποιηθούν από 27 Φεβρουαρίου έως 13 Μαρτίου Στην κορύφωση του τελευταίου τριημέρου επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα συρρέουν κατά χιλιάδες, και συμμετέχουν ενεργά μαζί με τους σαράντα περίπου καρναβαλικούς και λαογραφικούς συλλόγους. Στην μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής συμμετέχουν 20.000 καρναβαλιστές. 

  
Μετά την εντυπωσιακή παρέλαση ακολουθεί το έθιμο «Κάψιμο του Τζάρου» όπως αυτό έχει μετεξελιχθεί στη σημερινή εποχή. Ο Τζάρος είναι ένα ομοίωμα του Βασιλιά Καρνάβαλου που καίγεται σε μια μεγάλη φωτιά δίπλα στο ποτάμι Κόσυνθος που βρίσκεται στην είσοδο της παλιάς πόλης της Ξάνθης. Την τελετή λήξης του Καρναβαλιού θα συνοδεύσουν και φέτος πολλά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

  
Οι εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικου Καρναβαλιού τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης – Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο23-29 Μαίου η ΔραμΟΙΝΟγνωσία στη Δράμα
Επόμενο άρθροΜέχρι τις 19:00 για σήμερα κλειστός ο Νέστος