Για δεύτερη φορά προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η ΔΕΥΑΚ κατά εταιριών οπτικών ινών που με τις εργασίες τους σπάζουν τα δίκτυα ύδρευσής της. Ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι κυρίως τους ενοχλεί η αδιαφορία των εταιριών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι η δεύτερη αναφορά που κάνουμε σε δεύτερη εταιρεία. Μέχρι τώρα έχουν έρθει 4 εταιρείες που βάζουν οπτικές ίνες στην πόλη. Με την πρώτη είχαμε το ίδιο πρόβλημα και δεν είναι ότι απλά σπάζει ο αγωγός. Οι αγωγοί είναι λογικό να σπάσουν γιατί έχουμε και παλιά δίκτυα στην πόλη που είναι αχαρτογράφητα. Το πρόβλημα είναι ότι αδιαφορούν μετά οι εταιρείες να επισκευάσουν τη βλάβη, δεν έχουν υδραυλικό μαζί τους όπως θα όφειλαν για αν γίνει άμεσα η επισκευή και το χειρότερο με την τελευταία εταιρεία ήταν ότι πήγε ο δικός μας υδραυλικός, τους υπέδειξε που βρίσκεται ο αγωγός και παρ’ όλα αυτά προτίμησαν αν κάνουν ζημιά στον αγωγό παρά να δουλέψουν πιο προσεκτικά γύρω από αυτόν, με ένα κομπρεσέρ να σπάσουν και να περάσουν το δίκτυό τους.

Αυτό ήταν που μας ενόχλησε κυρίως και το γεγονός ότι έμεινε πάρα πολύς κόσμος από νερό. Κλείσαμε 4 φορές τη μεσαία ζώνη, οπότε έμεινε κόσμος από την περιοχή των Ποταμουδίων μέχρι και τα Πεντακόσια χωρίς νερό. Είναι μεγάλο δίκτυο αυτό, εξυπηρετεί γύρω στους 15 χιλιάδες κατοίκους και γι’ αυτόν το λόγο από την πρώτη βλάβη που έκαναν τους είπαμε ότι στέλνουμε κάθε μέρα τεχνίτη ώστε να τους βοηθήσει. Τουλάχιστον να μην προκληθεί βλάβη στους κεντρικούς αγωγούς. Παρ’ όλα αυτά αδιαφόρησαν και προκάλεσαν τη βλάβη».

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Πρόσθεσε ότι «το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουμε συνεννοηθεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι να πηγαίνουν και να σκάβουν με τη φρέζα, ένας τροχός που κόβει το οδόστρωμα, να σταματάνε μετά τις 2 και να κάνουν άλλες εργασίες, όπως αποκατάσταση του οδοστρώματος, τοποθέτηση οπτικών ινών. Έχουν δουλειές να κάνουν.

Παρ’ όλα αυτά, την πρώτη μέρα, την Τετάρτη, δούλεψαν στις 5 το απόγευμα και έσπασαν τον κεντρικό αγωγό, οπότε είχαμε 4 βλάβες σε δύο μέρες στην ίδια περιοχή κι έμεινε ο κόσμος από νερό.

Γι’ αυτό και καταθέσαμε την αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπως κάναμε και με την πρώτη εταιρεία. Για την πρώτη εταιρεία έχει πάρει τη δικαστική οδό όλη η διαδικασία και πλέον θα πάρει και για τη δεύτερη εταιρεία».

Προηγούμενο άρθρο“Πρέπει και η ΕΕ να φροντίσει για την υπέρ αλίευση” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιείας Ανδρέας Καραγιώργης
Επόμενο άρθροΤα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου