Καλούνται σε απολογία για την παράταση μίσθωσης του παρκινγκ της «Ροδόπης» 17 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης από την Αποκεντρωμένη. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μούτλιας σημείωσε πως ήταν παράνομη η ίδια η μίσθωση καθώς ήταν χαρακτηρισμένος ο χώρος ως πρασίνου.

Αρχικά ανέφερε ότι “Μια ιστορία που μας ξάφνιασε. Αφορά όλο αυτό την απόφαση του Δ.Σ. Καβάλας, του 2019 και έχει σχέση με τη δυνατότητα παράτασης ή όχι της μίσθωσης του παρκινγκ της Ροδόπης με τον τότε ιδιοκτήτη του.

Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης. Δεν ήταν θέμα η νομιμότητα λειτουργίας χώρου στάθμευσης. Άρα είχαμε θέμα παράτασης μίσθωσης ή όχι Θέμα νομιμότητας τότε δεν μπήκε.

Εμείς οι 17 σύμβουλοι όμως εγκαλούμαστε γιατί μας λένε ότι η σύμβαση είναι παράνομη, Η ίδια η μίσθωση δηλαδή είναι παράνομη!!! Βάσει του τότε νομικού καθεστώτος. Αυτό βέβαια ποτέ δεν ειπώθηκε μέσα στο Δ.Σ.

Κανείς δεν είπε ότι αυτός ο χώρος κακώς νοικιαζόταν ως χώρος στάθμευσης. Κανείς δεν είπε ότι αυτός ο χώρος στο σχέδιο πόλης φαίνεται ως χώρος πρασίνου,. Αυτό το πρόβλημα λύθηκε μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης και των βουλευτών του νομού μας, μ ε πρώτο το Νίκο Παναγιωτόπουλο, όπου άλλαξε η χρήση του χώρου. Αυτό είναι το θέμα. Εμείς δεν ψηφίσαμε ενάντια σε μια εισήγηση αλλά εμείς αποφασίσαμε για συνέχιση της εκμίσθωσης του χώρου”.

Η ΔΙΚΗ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι οι 17 εγκαλούνται διότι πήραν μια παράνομη απόφαση. «Την ίδια απόφαση έχουν λάβει 9 φορές τα Δ.Σ. από το 2001 σε σχέση με την πρώτη μίσθωση και την συνέχιση της μίσθωσης αυτής, Εμείς είμαστε το 13ο Δ.Σ που αποφάσισε ο χώρος να λειτουργεί ως παρκινγκ. Αυτό είναι το τραγικό της όλης υπόθεσης και θεωρώ ότι θα αποκαλυφθεί το τι έχει γίνει στην ελληνική δικαιοσύνη και θα έχουμε και μια πανηγυρική δικαίωση.

Παρόλα αυτά είναι ένα γεγονός που μας έχει αναστατώσει…» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο«Τρομάζει» όλη την Ευρώπη η Εθνική – Έγινε ήδη πρώτο φαβορί για το χρυσό
Επόμενο άρθροΟνοματοδοσία οδου στη Θάσο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη