Το ενδεχόμενο να υπάρξει θέμα διαρροής λυμάτων στις παραλίες της Καβάλας υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης ξεκαθάρισε ότι όλα τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ λειτουργούν άψογα και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου είναι λίγο διφορούμενη. Μπέρδεψε τον κόσμο που κατάλαβε ότι υπάρχουν λύματα στις θάλασσες της Καβάλας. Κάτι τέτοιο εννοείται δεν ισχύει. Γι’ αυτό και λέω ότι αυτού του τύπου οι αναρτήσεις είναι λίγο ανεύθυνες. Οι λογικοί άνθρωποι αν δουν κάτι στη θάλασσα παίρνουν τηλέφωνο στη υπηρεσία και ενημερώνουν ώστε μετά η υπηρεσία να ενημερώσει τον κόσμο. Δεν πάνε να κάνουν τέτοιου τύπου αναρτήσεις που μπορεί να μπερδέψουν τον κόσμο και κάποιους να τους πανικοβάλλουν. Διότι πολλοί είδαν το βίντεο και τις φωτογραφίες του κ. Παπαδόπουλου και πανικοβλήθηκαν γιατί είχαν κάνει μπάνιο και νόμιζαν ότι θα έχουν πρόβλημα.

Ξεκάθαρα, δεν υπάρχει πρόβλημα σε κανένα αντλιοστάσιο του Δήμου Καβάλας. Λειτουργούν όλα κανονικά. Αργά ξύπνησε ο κ. Παπαδόπουλος που ζητάει να γίνουν συντηρήσεις, αυτές έχουν ολοκληρωθεί από το Μάρτιο για να είμαστε εξασφαλισμένοι ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα την καλοκαιρινή περίοδο. Οι θάλασσές μας είναι ασφαλείς κι ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο άφοβα. Αν υπάρξει πρόβλημα, πρώτοι εμείς θα ενημερώσουμε σαν ΔΕΥΑΚ και τη Διεύθυνση Υγείας και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τους πολίτες της Καβάλας.

Αυτά που είδε ο κ. Παπαδόπουλος, πράσινου χρώματος, είναι το πλαγκτόν και τα φύκια που τέτοια περίοδο εμφανίζονται γιατί ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Αυτά είδε και φωτογράφισε και μπέρδεψε τον κόσμο, ενώ κάποιοι παραπλανήθηκαν κιόλας. Ήταν λάθος του και τη Δευτέρα ζήτησα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο τον κ. Παπαδόπουλο να βγει στα ΜΜΕ, όπως έκανε με αυτές τις φωτογραφίες, και να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας ότι δεν πρόκειται για λύματα αλλά για φύκια και φυτοπλαγκτόν».

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Για τα αναδρομικά των εργαζομένων είπε ότι «είναι η τρίτη φορά που εισάγουμε το θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Την πρώτη φορά ζήτησαν περαιτέρω διευκρινήσεις και τη δικαστική απόφαση, τα μέλη της αντιπολίτευσης κυρίως. Τη δεύτερη φορά δεν εμφανίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο. Εγώ από την πρώτη στιγμή ζήτησα το θέμα να περάσει ομόφωνα. Αν δεν είναι ομόφωνη η απόφαση δεν πρόκειται να περάσει.

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να προσφύγουμε μέχρι τον τελευταίο βαθμό, να πάμε δηλαδή και στο Εφετείο. Γνωρίζουμε, όμως, ότι καλούμαστε σήμερα εμείς να πάρουμε μια πολύ απλή απόφαση: αν θα κερδίσει η ΔΕΥΑΚ 110 χιλιάδες ευρώ ή όχι. Επειδή υπήρχε μια δικαστική διαμάχη για κάποια αναδρομικά από 1/1/2013 έως 31/12/2013 για οποία δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση. Δεν δικαιώθηκαν για το δεύτερο σκέλος της προσφυγής, που ζητούσαν τα επιδόματα αδείας και εορτών. Το ύψος του ποσού που πρέπει να καταβάλει η ΔΕΥΑΚ είναι 187,7 χιλιάδες συν τους τόκους υπερημερίας, δηλαδή άλλες 141 χιλιάδες ευρώ. Οι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να βοηθήσουν την Επιχείρηση, αποδέχθηκαν να πάρουν το 50% των τόκων και επίσης αποδέχθηκαν το ποσό που έχει επιδικαστεί να το πάρουν σε δόσεις. Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα δώσουμε συνολικά 250 χιλιάδες ή 360 χιλιάδες. Διότι αν προσφύγουμε στη δικαιοσύνη στο δεύτερο βαθμό και πάμε στο Εφετείο, είναι σίγουρο ότι θα χαθεί από μέρους της ΔΕΥΑΚ το δικαστήριο και θα πρέπει να καταβάλλουμε όλους τους τόκους υπερημερίας συν αυτούς που θα τρέχουν από ‘δω και πέρα».

Προηγούμενο άρθροΟ Μπότο κάνει διακοπές στη Θάσο και ετοιμάζεται για… μεταγραφές (Pic)
Επόμενο άρθροΧρήστος Γάκης: Δόθηκε λύση για να συνεχιστούν τα έργα φυσικού αερίου στην Καβάλα