Μία ασυνήθιστη φωτιά ξέσπασε προχθές στο Περιαστικό Δάσος Καβάλας. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κυριάκος Μανδρανής σημείωσε πως η παρέμβαση τους ήταν άμεση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε αυτό το συμβάν που και μας εντυπωσίασε με τέτοιες καιρικές συνθήκες. Στην εκδήλωσή του είχε ένταση και καπνό και θορύβησε τους κατοίκους στην περιοχή της Χωράφας. Τελικά δεν ήταν όπως φαινόταν ο καπνός που να βγήκε τόσος ίσως και λόγω της υγρασίας και του αέρα. Ήταν γύρω στα 50τμ πευκοβελόνες και ξερά χόρτα, ενώ καψαλίστηκε κι ένα πεύκο. Το μέρος εκεί είχε αρκετά σκουπίδια επισκεπτών που περνάνε από εκεί. Ίσως από κάποιο τσιγάρο ή άλλη αιτία, αλλά προφανώς από ανθρώπινο χέρι. Επειδή εκείνη την ώρα προμηνύονταν και μπουρίνι είχε λίγο αέρα παραπάνω κι αν υπήρχε μια μικρή εστία έδωσε ένταση στη φωτιά. Η επέμβασή μας ήταν άμεση, περιορίσαμε την πυρκαγιά και στο πέρας της κατάσβεσης ξεκίνησε και έντονη βροχή.

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ

Πρόσθεσε ότι «έχει συμβεί και παλιότερα στον αστικό ιστό, γι’ αυτό και λέμε συνέχεια ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν πάμε στο περιαστικό δάσος.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια επειδή είμαστε δίαυλος μετακίνησης των λαθρομεταναστών, αυτό είναι ένα άσχετο γεγονός με αυτήν την πυρκαγιά. Θεωρώ ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει και κάτι άλλο».

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε 344 νέους δικαστικούς αντιπροσώπους – Όλα τα ονόματα
Επόμενο άρθροΑποκλιμάκωση στις τιμές των υγρών καυσίμων παρατηρείται και στην Καβάλα