«Ανοίγει» σήμερα η πλατφόρμα του νέου για να υποδεχτεί τις αιτήσεις όσων έχουν διαμερίσματα σε που θα προχωρήσουν ταυτόχρονα και σε κοινόχρηστες παρεμβάσεις. Για να έχουν την δυνατότητα όμως να χρηματοδοτηθούν για «μαστορέματα» που θα αναβαθμίσουν ενεργειακά την πολυκατοικία θα πρέπει πρώτα να έχουν γίνει κάποια συγκεκριμένα «βήματα». Ένα από αυτά είναι η σύγκληση γενικής συνέλευσης και η απόφαση για συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Έξτρα μπόνους» 10% στα ποσά των επιδοτήσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ και πολυκατοικίες.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέσα από την πλατφόρμα λήγει την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Εάν η ενεργειακή αναβάθμιση αφορά ολόκληρη πολυκατοικία το ποσοστό επιδότησης προσαυξάνεται κατά 10 μονάδες (σσ: δηλ. έως και 75% αντί 65% κατ’ανώτατο για ιδιοκτήτη και 85% αντί 75% για ενοικοιαστή ή άλλον ένοικο).

Ποια είναι τα «βήματα» για τις αιτήσεις πολυκατοικιών

Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να υποβληθεί αίτηση; Σε περίπτωση υποβολής αίτησης για πολυκατοικία, θα πρέπει:

Σχετικά με τις αιτήσεις πολυκατοικίας τύπου Α’ ή Β’, διευκρινίζονται τα εξής:

Επομένως σε κάθε τύπο αίτησης, διαμερίσματα στα οποία η γενική προϋπόθεση της κύριας κατοικίας δεν δύναται να προκύπτει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα 2.2, θα πρέπει να δηλωθούν ως μη συμμετέχοντα.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Θετικά μηνύματα για ένταξη του νομού μας σε πιλοτικά προγράμματα χαλαζοπροστασίας
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Νέες φωτογραφίες με το ρωσικό καταδρομικό «Moskva» λίγο πριν από τη βύθισή του