Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιο συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι τον ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα θέματα των αγροτών, ενώ χαρακτήρισε φίλο της Καβάλας τον υφυπουργό.

Αρχικά ανέφερε ότι “Ο κ. Στύλιος νομίζω ότι διαχρονικά ήταν φίλος της περιοχής μας και αυτό εμπράκτως το απέδειξε με την πράξη του αφού και ήρθε και μας άκουσε.

Με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, βρέθηκαν στην Καβάλα, για να ενημερώσει τους παραγωγούς της περιοχής για το έργο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις συναντήσεις που είχε, συνομίλησε με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου των περιοχών των Δήμων Νέστου και Παγγαίου, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και να ακούσει τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.

Γιατί γεωργοί και κτηνοτρόφοι έχουν πληγεί περισσότερο από όλους, Η οικονομική, η υγειονομική, η κλιματολογική κρίση έχει επηρεάσει τον πρωτογενή τομέα τα μέγιστα και μιλάμε για μια τάξη επαγγελματιών που πραγματικά τους έχει γονατίσει όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό.

Έτσι λοιπόν ο ίδιος άκουσε τον κλάδο και προσπάθησε να δώσει λύσεις χωρίς βέβαια να είναι θαυματοποιός. Όποιος λέει κάτι τέτοιο, ότι θα λύσει δηλαδή τα πάντα, λέει ψέματα!

Προσωπικά και εγώ του έδωσα ένα υπόμνημα που του παρέθεσα και εγώ τους δικούς μας προβληματισμούς”.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο ίδιος ο κ. Πολίτης στάθηκε στην επιμονή όλων περί ενός αποτελεσματικού συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας. “Έχουμε δυναμικές καλλιέργειες στην ΠΕ Καβάλας και αιτούμαστε τέτοιου συστήματος” τόνισε.

Ο κ. Στύλιος δεσμεύθηκε για αποζημιώσεις de minimis και θετικά μηνύματα για ένταξη του Νομού μας σε πιλοτικά ενεργητικά προγράμματα χαλαζοπροστασίας, που θα λύσουν τεράστια επαναλαμβανόμενα προβλήματα των αγροτών μας», σημείωσε συνοπτικά μετά τη συνάντηση ο κ. Πολίτης.

“Μιλάμε για δυναμικές καλλιέργειες που χρήζουν προστασίας. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για την ημέρα της μαρμότας και να εκλιπαρούμε ως ΠΕ Καβάλας για αποζημιώσεις Εμείς θέλουμε να προλαμβάνουμε … Όχι να έρθει η καταστροφή και μετά να ζητάμε αποζημιώσεις. Παραγωγή θέλουμε όλοι μας. Άρα αυτό που ζητήσαμε επιτακτικά είναι η ένταξη της Καβάλας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας, στα περίφημα γαλλικά μπαλόνια για τα οποία γίνεται λόγος μια και είναι ιδιαίτερα αποδοτικά.

Εμείς δώσαμε 15 αιτήματα αλλά εγώ δίδω βάρος στην αντιχαλαζική προστασία, Με την κλιματική αλλαγή θα έχουμε δύο και περισσότερες χαλαζοπτώσεις τον χρόνο και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Νομίζω ότι ο κ. Στύλιος είναι φίλος της περιοχής και θα τον έχουμε κοντά μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο“Σειρά έργων και δημοπρατήσεων εκτελεί η ΔΕΥΑ Θάσου” ανακοινώνει ο πρόεδρος της Κώστας Μανίτσας
Επόμενο άρθρο«Ανοίγει» η πλατφόρμα του Νέου Εξοικονομώ – Αιτήσεις για πολυκατοικίες με «μπόνους» 10% στην επιδότηση