Ως δημοτική παράταξη είχαμε προειδοποιήσει, ότι δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν και στον δήμο μας , τα πρώτα «απόνερα» που θα φέρει η έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ , σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις σχετικά α)με την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και β)την συγκρότηση των επιτροπών αυτών.

Έτσι , κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστούν δύο κανονιστικές αποφάσεις, που κάτω από άλλες συνθήκες είναι βέβαιο ότι θα είχαν υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των μελών του σώματος , καθώς σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, είτε απείχε είτε δήλωσε την παρουσία της , λόγω του ότι η εισήγηση ερχόταν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ).
Και όμως η εξέλιξη αυτή θα είχε αποφευχθεί, αν για ακόμη μία φορά η διοίκηση του δήμου δεν «έκλεινε τα αυτιά της» στην πρόταση της επικεφαλής μας , η οποία είναι άλλωστε αυτή την στιγμή η μοναδική διέξοδος , από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλέον όλοι η δήμοι της χώρας, λόγω της δικαστικής αυτής αποφάσεως .

Από πείσμα λοιπόν και μόνο, προτιμώντας δύο κανονιστικές αποφάσεις να μην ψηφιστούν, αρνήθηκαν χθες να αποσύρουν το θέμα και στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση να κάνουν χρήση του άρθρου 73 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, ώστε μέχρι τελικής νομοθετικής επίλυσης του ζητήματος, το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει να ασκήσει το ίδιο τις αρμοδιότητες της ΕΠΖ.
Επειδή η κατάσταση αυτή προβλέπουμε ότι θα επιδεινωθεί, αποστείλαμε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών , με την οποία ζητάμε τουλάχιστον μέχρι τελικής αποφάσεως για το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει , να αποστείλει άμεσα εγκύκλιο προς τους δήμους, με την οποία να προκριθεί ως προσωρινή λύση η εφαρμογή των άρθρων 72 παρ. 2 και 73 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, για παραπομπή των θεμάτων απευθείας στο δημοτικό συμβούλιο .

Την ίδια στιγμή , τονίσαμε και την ευθύνη του υπουργείου , καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση , οι δήμοι θα οδηγηθούν σε πλήρες αδιέξοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή λειτουργία τους.
Για την Δημοτική Παράταξη «ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
Η επικεφαλής
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Διάθεση πάνω από 5 τόνους τσιμέντου για τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής του Νέστου
Επόμενο άρθροΈτοιμο το bazaar του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας