Το θέμα με το 1.8 εκατ. που ήθελε και όπως όλα δείχνουν θέλει να ζητήσει η ΔΕΥΑ Καβάλας δεν έκλεισε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας τα χρήματα: “Μπορεί να τα ζητήσει η ΔΕΥΑΚ. Δεν δεσμευόμαστε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και θα διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα. Αν το ζητήσει απευθείας η ΔΕΥΑΚ δεν χρειάζεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χρειάζεται μόνο η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, όπου εκεί η πλειοψηφία έχει πάρει απόφαση να γίνει αυτή η διευκόλυνση” (δες εδώ).

“Αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι το θέμα του δανείου στη ΔΕΥΑΚ είναι μία τεράστια πολιτική απάτη. Στηρίχθηκε σε κατασκευασμένα στοιχεία από πλευράς ΔΕΥΑΚ.  Η Ενωση των ΔΕΥΑ και η ΚΕΔΕ διαφωνούν με το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης-δανειοδότησης και ζητούν από το κράτος επιχορήγηση”, δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου (Ανάσα για τον Δήμο) το πρωί της Παρασκευής (8/5) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8,  “η αντίστοιχοι δήμαρχοι που αποτελούν την Ένωση των ΔΕΥΑ που είναι και πρόεδροι των ΔΕΥΑ δεν μπαίνουν σε αυτή τη λογική να ζητήσουν για τον δήμο τους δάνειο, δηλαδή να ζητήσουν από του κεντρικούς αυτοτελής πόρους τα χρήματα τους γιατί καταλαβαίνουν ότι με αυτό δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα προς όφελος των δήμων”.

Κάποιοι το λένε οικονομική ενίσχυση και κάποιοι δανειοδότηση: “η ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου λέει ότι η ΔΕΥΑ μπορεί να ζητήσει οικονομική ενίσχυση από τον δήμο και ο δήμος εφόσον δεν έχει τα οικονομικά στοιχεία να ζητήσει αντίστοιχα δάνειο προκαταβολή των ΚΑΠ που δικαιούται. Είναι δάνειο την ευρεία ένοια του νόμου, επειδή ο δήμος θα το ζητήσει και ο ίδιος οφείλει να τα επιστρέψει” επισημαίνει η κ. Ιωσηφίδου.

Η ΠΝΠ αναφέρει σε πρώτη φάση ότι οι δήμοι αυτή τη προκαταβολή των ΚΑΠ μπορούν να την επιστρέψουν σε 18 δόσεις μέσα δηλαδή στη θητεία της διοίκησης που διανύουμε και δευτερευόντος βάζει επικουρικά να έχουν τη δυνατότητα με ειδική απόφαση του υπουργού να την επιστρέψουν σε 72 δόσεις. “Ο δήμαρχος μας ζήτησε να πάρει από τώρα και να καταναλώσει αυτά που δικαιούται ο δήμος και τις επόμενες τετραετίες (72 δοσεις). Δηλαδή να πάρουμε τώρα και να λύσουμε ένα πρόβλημα που δεν αποδείχθηκε. Να το δαπανήσει χωρίς να έχει αναλυτική κατάσταση που θα πάει το 1,8 εκατ. και η επόμενη διοίκηση μετά από τρία χρόνια να μην πάρει τα χρήματα που δικαιούταν για να τα δώσει προς όφελος του δήμου”, τονίζει η κ. Ιωσηφίδου, συμπληρώνοντας: “Λειτουργήσαμε προς το συμφέρον του δήμου και προς την ΔΕΥΑΚ. Το να φορτώσεις στον επιβαρυμένο οικονομικά σου στοιχεία ένα ακόμα δάνειο αυτό που θα καταφέρναμε πρόσκαιρα να βάλουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα κάτω από το χαλί.  Κανείς δεν λέει όχι σε μία επιχορήγηση”.

Ακούστε τα όσα δήλωσε η Αναστασία Ιωσηφίδου, από το 44.32 έως 1.08.05

 

 

Προηγούμενο άρθροΝέο πακέτο μέτρων: Σε ποιους κλάδους εξετάζονται μειώσεις φόρων – Πότε θα ανακοινωθούν
Επόμενο άρθροΠεριοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Καβάλας