Η αντιπαραθέσεις γύρω από το δάνειο-διευκόλυνση-ενίσχυση στην ΔΕΥΑΚ, ή όπως το λέει ο καθένας, του ποσού του 1.8 εκατ. ευρώ δεν σταμάτησε στην 7ωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας. Εκεί καταψηφίστηκε η απόφαση της Επιχείρησης, αλλά όπως φαίνεται υπάρχει δρόμος ακόμα και το επίμαχο ποσό θα διεκδικηθεί.

Ο καθένας έχει κριθεί με αυτό που ψήφισε. Χάσαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να διευκολύνουμε τη ρευστότητα της ΔΕΥΑΚ. Δεν παίρνουμε δάνειο για να σώσουμε την ΔΕΥΑΚ, δεν είναι στα τάρταρα. Το κράτος μας κάνει μία ταμειακή διευκόλυνση”, είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Πέμπτης (7/5).

“Από τα χρήματα αυτά, μεγάλο μέρος θα έπεφτε στην αγορά. Θα πάρουμε και από τους μεγάλους οφειλέτες και από ένα σημείο και μετά θα ερχόμασταν ξανά στην κανονικότητα” είπε ο κ. Μουριάδης, ενώ σε ότι αφορά την επόμενη μέρα τόνισε πως: “Η ΔΕΥΑΚ δεν θα πέσει έξω, ούτε πρόκειται να πουληθεί. Ο κόσμος άρχισε να πληρώνει. Άνοιξαν τα ταμεία. Τα πράγματα είναι καλύτερα”. Οι επόμενες κινήσεις είναι να έρθουν σε συμβιβασμό με το νοσοκομείο όπου και πρόκειται να ληφθεί ένα ποσό περίπου 300 χιλιάδων ευρω. “Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν χρηματοδοτήσεις για έργα και θα γίνει η ΔΕΥΑΚ που πρέπει να είναι και όχι το μπάχαλο με ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύουμε από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, πχ. για την αποχέτευση”.

“Οι περισσότερες ΔΕΥΑ έχουν κάνει αίτηση να πάρουν αυτή τη διευκόλυνση. Οι Σέρρες έχουν ένα μαξιλάρι-αποθεματικό κοντά στα 3 εκατ. και ζητάει για να μην βάλει χέρι στα δικά της χρήματα. Εμείς δεν έχουμε αποθεματικό. Έχουμε πολλά χρέη. Μία άλλη υποχρέωση του δήμου είναι να μαζέψει τα χρωστούμενα” αναφέρει ο κ. Μουριάδης.

Ωστόσο το ζήτημα με το 1.8 εκατ. δεν κλείνει εδώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας τα χρήματα: “Μπορεί να τα ζητήσει η ΔΕΥΑΚ. Δεν δεσμευόμαστε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και θα διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα. Αν το ζητήσει απευθείας η ΔΕΥΑΚ δεν χρειάζεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χρειάζεται μόνο η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, όπου εκεί η πλειοψηφία έχει πάρει απόφαση να γίνει αυτή η διευκόλυνση“.

Ακούστε όσα δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης στο Lobby 101.8 για το συγκεκριμένο θέμα, από το 1.21.30 έως 1.28.05

Προηγούμενο άρθροΤο Cosmopolis επιστρέφει, αλλά με προϋποθέσεις
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Γιάννη Πασχαλίδη με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ “Το Βαρέλι”