thpic

Ανανεώνεται μέχρι το τέλος του έτους το πρόγραμμα «Στηρίζω» κι όλα τα παρόμοια κοινωνικής φύσεως προγράμματα, στους υπόλοιπους δήμους της χώρας. «ΠΝΟΗ» και Δήμος Καβάλας ετοιμάζονταν να τελειώσουν το εν λόγω πρόγραμμα, σήμερα 31 Οκτωβρίου καθώς πρέπει να εξασφαλίσουν την παράταση και λειτουργία του μέχρι και το τέλος του έτους. Στη συνέχεια οι Περιφέρειες σε όλη τη χώρα, με χρήματα του νέου ΕΣΠΑ θ΄ αναλάβουν να συνεχίσουν τις ίδιες κοινωνικές δράσεις για τους οικονομικά αδύναμους  με παρόμοιο τρόπο.

Ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» έμαθε τα νέα από το διαδίκτυο και από σήμερα θα εργασθεί ώστε γρήγορα να εξασφαλίσει την γραφειοκρατική υποδομή και το «στηρίζω» να μην διακόψει τη λειτουργία του, αλλά να συνεχισθεί με τα ίδια δεδομένα μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημειώνουμε ότι η παράταση που δίνεται στο πρόγραμμα «στηρίζω» δεν είναι η πρώτη. Είναι η τρίτη στη σειρά. Σ΄ αυτή την περίπτωση τα προγράμματα του Δήμου Καβάλας και όλων των υπόλοιπων δήμων της χώρας, χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και δεν υπάρχει καμιά συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εργαζόμενοι στις δομές αυτές αλλά και η ΚΕΔΕ επανειλημμένως έχουν ζητήσει πεντάμηνη παράτασή του προγράμματος μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς και την αυξημένη μοριοδότησή τους. Η κ. Φωτίου έχει διαβεβαιώσει ότι θα τύχουν αυξημένης μοριοδότησης, λόγω εργασιακής εμπειρίας, όσοι ήδη εργάζονται στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, κατά τη διαδικασία επαναπροκήρυξης θέσεων για νέες προσλήψεις προσωπικού , προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους δήμους με όρους ΑΣΕΠ.

Προηγούμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαιδική Σκηνή της ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας “Ο Πρίγκιπας και ο Ζητιάνος”