Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Θάσου καθώς αναμένεται να λειτουργήσουν αρκετά ξενοδοχεία την περίοδο του Πάσχα. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Παρασχούδης Πάρης δήλωσε πως υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας μεταξύ των ξενοδόχων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε σαν να έχουμε σταματήσει το 2019 και ήρθαμε στο 2022. Αφήνουμε δύο χρόνια πίσω διότι το πνεύμα είναι παλαιότερων ετών. Δεν θυμίζει τις τελευταίες δύο χρονιές που τέτοιες εποχές δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα λόγω των συνθηκών και των απαγορεύσεων. Τώρα έχει ζωντανέψει το νησί, υπάρχουν προετοιμασίες, πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα είναι έτοιμα να ανοίξουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Είναι μία αίσθηση αισιοδοξίας και της αναμονής για μια καλύτερη μέρα και ένα καλύτερο καλοκαίρι. Υπάρχει μια αισιοδοξία, ίσως και παραπάνω απ’ ό,τι είναι η πραγματικότητα. Όμως αυτή η στέρηση των δύο χρόνων μας κάνει να έχουμε μια καλύτερη διάθεση».

ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι «την περίοδο του Πάσχα έρχονται συνήθως Βαλκάνιοι. Συνδυάζονται με τους ποδηλατικούς αγώνες που θα έρθουν πολλοί Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Θα έρθουν και κάποιοι Έλληνες, κάποιοι που έχουν σπίτια. Ήδη πάρα πολλοί δυτικοευρωπαίοι όπως Ιταλοί, Γερμανοί, που έχουν σπίτι στο νησί, βρίσκονται εδώ καθώς προτιμούν την ανοιξιάτικη περίοδο. Οπότε υπάρχει μια κινητικότητα.

Ποτέ, όμως, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Ναι, μεν, δεν έχουμε τις δυσκολίες της πανδημίας και πάμε να τις ξεπεράσουμε, αλλά υπάρχει ο πόλεμος που συνεχίζεται, οι οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν κι έχουν χειροτερέψει. Βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν έχουν βρει την ισορροπία τους, που τη θέλουμε σαν τουριστικός κλάδος και λείπει από τις αγορές και τις κοινωνίες».

Προηγούμενο άρθροΑνεβαίνει η επιβατική κίνηση των αστικών λεωφορείων στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του 1ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιναντέρ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο”