[ad_1]

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον ερχόμενο Μάϊο και οι φόροι αφορούν σε σχεδόν όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, από τα καύσιμα και τα αεροπορικά εισιτήρια ως τα εισιτήρια των γηπέδων.

Προς το παρόν πρόκειται για μια έκθεση του ΟΗΕ για “εθελοντική συνεισφορά” υπό μορφή φόρου στις μεταφορές, τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τις συναυλίες για να καλύψει το ολοένα και μεγαλύτερο κενό χρηματοδότησης που έχει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Η έκθεση συντάχθηκε από εννέα ειδικούς υπό την αιγίδα της Επιτρόπου της ΕΕ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και του σουλτάνου της Μαλαισίας Ναζρίν Σαχ.

“Ένας φόρος αλληλεγγύης στα αεροπορικά ταξίδια ή τα καύσιμα θα μπορούσε να χρηματοδοτεί ιατρικές υπηρεσίες” σε καταυλισμούς προσφύγων ή αστικές περιοχές που φιλοξενούν εκτοπισμένους, προτείνει η έκθεση.


Για την Γκεοργκίεβα, “είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί μια μικρή συνεισφορά που θα βασίζεται σε έναν τεράστιο όγκο” συναλλαγών. Μιλώντας γενικά για τα καύσιμα, τις συναυλίες, τις κινηματογραφικές ταινίες, τους αθλητικούς αγώνες, η Επίτροπος διευκρίνισε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA). Ωστόσο, το παράδειγμα του φόρου Τόμπιν επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών δείχνει πόσο “δύσκολο είναι το θέμα αυτό”, τονίζει.
Μια άλλη επιλογή είναι ένα μέρος από τις εκατοντάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων που περνούν ετησίως από τα ισλαμικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κατευθυνθεί σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. “Η ισλαμική κοινωνική οικονομία είναι ένα πεδίο που δεν έχει εξερευνηθεί αρκετά”, σημειώνει η έκθεση.

 

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΜέρος δεύτερον: Το ΒΗΜΑ "περιγράφει" νέες συναντήσεις Τσίπρα με εκδότες και επιχειρηματίες
Επόμενο άρθροΒαγγέλης Γιακουμάκης: ''Δολοφονία ο θάνατος του φοιτητή'' – Ανατροπή για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη!