Άθλια επίθεση κατά δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζικών στελεχών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ εξαπολύει ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στοχοποιεί ευθέως μια σειρά από πρόσωπα, κάνοντας λόγο για «βαθύ κράτος» και απειλώντας πως αν δεν «καθαρίσουμε» από αυτούς «δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Δεν διστάζει μάλιστα να δημοσιεύσει, εκτός από τα ονόματά τους, και φωτογραφίες τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης καταφέρεται κατά 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών, του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, καθώς και εναντιόν 13 δικαστών που έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στην εφημερίδα «Πρώτο θέμα» – την οποία αποκαλεί «Πρώτο Φλέμα» – που στο σημερινό πρωτοσέλιδό της φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αποτελεί απάντηση στα όσα δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα ο πρόεδρoς του κόμματος, στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκει και ο ίδιος, καθώς ο βουλευτής επιμένει να δίνει τη δική του ερμηνεία στη φράση «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» και να διαφοροποείται ξανά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», ενώ στη συνέχεια, όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Φελέκης, τον καλεί να εξηγήσει τι εννοεί με αυτή τη φράση, απαντά: «Θα είναι αλλιώς διότι πλέον έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε το πελατειακό κράτος. Μας έλεγαν ότι εμείς ήμασταν κυβέρνηση μετακλητών και αυτοί τους διπλασίασαν και αύξησαν και 30% του μισθούς. Οι “άριστοι” αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν οι “αρεστοί”. Άρα θέλουμε μια Κυβέρνηση η οποία θα συγκρουστεί με αυτή τη νοοτροπία. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο κόμματος – κράτους και μια Κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων μπορεί να το κάνει ακόμη καλύτερα αυτό. Θα έρθουμε να δημιουργήσουμε θεσμούς λογοδοσίας και ελέγχου, να σταματήσει αυτή η ιστορία με το ρουσφέτι και την ευνοιοκρατία, να ξανάρθει μια στοιχειώδης αίσθηση αξιοκρατίας».

«Καλά κάνετε και το ξεκαθαρίζετε επειδή όταν το λέει ο Πολάκης εκλαμβάνεται διαφορετικά» σχολιάζει ο δημοσιογράφος που τον ρωτά για τον κ. Πολάκη και την ιστορία που προκλήθηκε με τα ψηφοδέλτια του κόμματος στα Χανιά.

«Ο Παύλος έκανε λάθος, πιστεύω το κατάλαβε. Πάμε παρακάτω. Η μάχη όλων μας είναι με τη Δεξιά του Μητσοτάκη και όχι αναμεταξύ μας για το ποιος θα βγει βουλευτής. Και τη μάχη δεν τη δίνουν μόνο οι υποψήφιοι. Την δίνουν όλοι και από κάθε μετερίζι», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Παύλο Πολάκη.

«ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4) Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!», γράφει στην επίμαχη ανάρτησή του ο βουλευτής, ο οποίος, συνεπής στον δρόμο των προκλήσεων, εμφανίζεται να κάνει «υποδείξεις» στην κομματική ηγεσία και να προσπαθεί να επιβάλει το δικό του ύφος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης ξεφεύγει από τα όρια, καθώς πολλάκις έχει χρησιμοποιήσει απρεπείς και χυδαίες εκφράσεις. Ούτε είναι η πρώτη φορά που φέρνει σε δύσκολη θέση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που εκφράζεται και πολιτεύεται. Γι’ αυτό και κατά διαστήματα, αρκετοί συνάδελφοί του έχουν κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τα όσα υποστηρίζει, γυρίζοντας την πλάτη στον «αψύ Κρητικό».

Πρόσφατα η Κουμουνδούρου απέρριψε τον έμμεσο εκβιασμό του κ. Πολάκη, ο οποίος προειδοποιούσε το κόμμα του ότι αν δεν μπει το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, η υποψηφιότητά του δεν ισχύει. Η απόπειρά του να υπαγορεύσει δημοσίως στο κόμμα ποιον θα βάλει στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειάς «του», βρήκε «τοίχο», γι’ αυτό και ο κ. Πολάκης οδηγήθηκε σε αναδίπλωση σε χρόνο-ρεκόρ.

Παρότι το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, το γεγονός παραμένει ίδιο. Ο Παύλος Πολάκης κατάφερε για ακόμη μία φορά να δημιουργήσει τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και μέσα σε λίγες μέρες, προχωρά σε δεύτερο «φάουλ», προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου. Επί της ουσίας φαίνεται να δοκιμάζει την ανοχή του Αλέξη Τσίπρα και να «θολώνει» τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις εκλογές.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

«Όποιος νομίζει ότι επιβάλλει τη δική του ατζέντα συνειδητά θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας – Ζητεί την διαγραφή του

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε» να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, με αφορμή την ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά».

Νωρίτερα, η ΝΔ ανέφερε σε ανακοίνωσή της για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας

«Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωση που εξέδωσε «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές ‘εκκαθαρίσεις’ Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, «οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας».

«Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Προηγούμενο άρθροΚυριακή της Τυρινής: Τι είναι και τι συμβολίζει – Τα έθιμα σε Ελλάδα και Κύπρο
Επόμενο άρθροΠαύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Τσίπρα