Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμος Δοξάτου για την περίφραξη της ΔΕΥΑΚ στις πηγές Βοϊράνης. Μάλιστα την Πέμπτη θα εκδικασθεί η υπόθεση στην Δράμα όπου κατηγορούμενος φέρεται ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Χρόνης. Ο ίδιος σημειώνει ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια επεισόδια.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν κι άλλες κινήσεις από το Δήμο Δοξάτου, εναντίον σ’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε, δηλαδή να δώσουμε νερό στην δημοτική ενότητα Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης. Οπότε είναι ένα από τα επεισόδια που θα ζήσουμε σ’ αυτό το σήριαλ.

Σ’ αυτήν τη φάση, στις 7 του μήνα έχουν καταθέσει ο Δήμος Δοξάτου ενώπιον του ειρηνοδικείου Δράμας μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΥΑ Καβάλας και του νόμιμου εκπροσώπου της και ουσιαστικά ζητάνε τις περιφράξεις που έχουμε κάνει στις πηγές, στο σημείο υδροληψίας που έχουμε, να ξηλωθούν. Διαφορετικά, να επιβληθεί πρόστιμο 6 χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΥΑΚ και ο νόμιμος εκπρόσωπος, δηλαδή, εγώ, να μπω 6 μήνες στη φυλακή. Αυτήν την Πέμπτη, 27 Απριλίου, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα στο ειρηνοδικείο Δράμας. Είμαστε προετοιμασμένοι, θα ζητήσουμε αναβολή κι αν δεν γίνει δεκτή θα δικαστούμε κανονικά.

Είπαμε ότι είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη. Από τη στιγμή που είμαστε ενιαίος Δήμος Καβάλας πρέπει να πάρουμε νερό από τις πηγές Βοϊράνης. Στους Φιλίππους οι πηγές παρουσιάζουν αυξημένα νιτρικά οπότε έχουμε προχωρήσει, πριν δύο εβδομάδες πήραμε την έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων όλου του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του δήμου Καβάλας μαζί και τον αγωγό ο οποίος υδροδοτεί την πόλη από το 1970 και η επόμενη φάση είναι ότι, από τη στιγμή που έχουμε καταθέσει για τη χρηματοδότηση του έργου για να πάρουμε τα 8 εκ ευρώ από τον Ιούνιο του 2022, περιμένουμε τις επόμενες μέρες να γίνει η ένταξη του έργου οπότε από μισό με τον ΤΑΡ, με 50% χρηματοδότηση από αυτόν και 50% από το Ταμείο που ζητάμε τη χρηματοδότηση, και να προχωρήσουμε το έργο. Θεωρώ ότι μέσα στο 2023 θα ξεκινήσει το έργο, αφού θα έχουμε εργολάβο ανάδοχο, να σκάβει και να μπουν οι πρώτοι σωλήνες».

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

Πρόσθεσε ότι «ήμασταν σίγουροι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές ζούμε στο ίδιο έργο θεατές. Το ίδιο είχε γίνει το 2019, το ίδιο θα γίνει και σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που είχαμε και θα πάρουμε νερό από τις πηγές Βοϊράνης, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το κράτος και η νομοθεσία προβλέπει ποιος θα διαχειριστεί το νερό, είναι θέμα της Διεύθυνσης Υδάτων που θα μας δώσει το δικαίωμα να πάρουμε νερό από εκεί».

Προηγούμενο άρθροΣε διαδικασία ανάπτυξης στη μετά covid εποχή το Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΚαλός οιωνός για το καλοκαίρι, η μεγάλη προσέλευση τουριστών από Βαλκάνια αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα