Μεγάλη ήταν η προσέλευση τουριστών το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη πολλά ήταν τα γκρουπ των τουριστών που επισκέφθηκαν την Καβάλα. Το πρόβλημα παραμένει όμως με την έλλειψη προσωπικού στις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι οιωνοί είναι ιδιαίτερα καλοί σε ό,τι αφορά του τι θα γίνει στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Αυτό άρχισε να φαίνεται από τώρα. Είδαμε ότι υπήρχε ιδιαίτερη τουριστική κίνηση στην πόλη το Σαββατοκύριακο με αρκετά εκδρομικά λεωφορεία από γειτονικές χώρες. Κατακλύστηκε το παραλιακό μέτωπο της πόλης και αυτό άφησε θετικό αποτύπωμα στα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο κι ελπίζουμε να συνεχιστεί. Ακολουθεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που ελπίζουμε να υπάρξει τουριστική κίνηση. Από τα στοιχεία που παίρνουμε ιδιαίτερα πρόωρα, αντιλαμβανόμαστε ότι το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα καλό από τουριστικής πλευράς».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Για το θέμα της έλλειψης του προσωπικού είπε ότι «είναι τεράστιο το πρόβλημα δυστυχώς. Τα καταστήματα γενικότερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε ό,τι αφορά την έλλειψη προσωπικού. Θα είναι πολύ δύσκολη η περίοδος που θα διανύσουμε στο μέλλον λόγω του προβλήματος κι ευελπιστούμε να υπάρξει βελτίωση. Όμως δεν βλέπω να λύνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα γρήγορα. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα γενικότερα στη δομή της κοινωνίας. Να υπάρξει μια θωράκιση στο κομμάτι της εύρεσης εργασίας σε πάρα πολλούς κλάδους, να υπάρξει μια κατάρτιση. Πρέπει να μπει γενικότερα η κεντρική διοίκηση σε μία διαδικασία να εκπαιδεύεται το προσωπικό, να μην υπάρχουν ανειδίκευτοι σε πάρα πολλά αντικείμενα, γεγονός που θα βελτιώσει τους μισθούς και θα δώσει κίνητρο. Επίσης, ένας από τους λόγους που υπάρχει το πρόβλημα είναι η επιδοματική πολιτική που εξακολουθεί να υπάρχει. Δεν έχει αλλάξει κάτι, τα τρυκάκια ήταν επικοινωνιακά. Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να δοθούν κίνητρα να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους».

Προηγούμενο άρθρο«Το περιμέναμε ότι θα γίνει», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, για την προσφυγή του δήμου Δοξάτου σχετικά με την υδροδότηση από τις Πηγές Βοϊράνης
Επόμενο άρθροΤουρκία: Προεκλογικό σποτ του Ερντογάν εμφανίζει ως τουρκικά νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη