Μόλις 4 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Αχιλλέα Γερόπουλο η Κλινική Covid έχει κλείσει. Το πρόβλημα όμως με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού παραμένει.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύονται 4 ασθενείς με κορωνοϊό. Από ‘κει και πέρα, δεν υπάρχει η κλινική που είχαμε παλιότερα, νοσηλεύονται στα τμήματα με βάση την άλλη πάθηση που έχουν. Λογικά, έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό αλλά στην υγεία ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι. Τα Νοσοκομεία είναι πάντα σε επιφυλακή για οτιδήποτε συμβεί».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το νοσηλευτικό προσωπικό είπε ότι «περιμένουμε 41 νοσηλευτές από την προκήρυξη που είχε βγει. Ελπίζω να ξεκινήσουν να έρχονται.

Έχουμε κάνει αίτηση να πάρουμε επικουρικό προσωπικό και απ’ ό,τι φαίνεται ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Τσαλικάκης το έχει εγκρίνει και έτσι να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Τώρα που τέλειωσε ο κορωνοϊός και αρχίζουμε να βλέπουμε την επόμενη μέρα γενικότερα στα νοσοκομεία, πρέπει να αναπτυχθούν τα τμήματα, να κάνουν εξωτερικά ιατρεία και περισσότερα πράγματα απ’ όσα έκαναν. Εκεί, χρειαζόμαστε νοσηλευτικό προσωπικό. Οι γιατροί μας είναι στις θέσεις τους και θέλουν να αναπτύξουν τα τμήματα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στην Καβάλα».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Τέλος, για το θέμα της καθαριότητας στο Νοσοκομείο είπε ότι «ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και τους επόμενους μήνες θα έχουμε την εγκατάσταση ενός εργολάβου. Μετά από έναν μεγάλο διαγωνισμό, ενστάσεις, διαδικασίες που εφαρμόζεται η νομιμότητα, να βγει ο εργολάβος για να μπορέσει να έρθει το συνεργείο και να κάνει τη δουλειά του. Θα γίνει αυτό τους επόμενους μήνες και θα το ανακοινώσουμε όταν είμαστε έτοιμοι.

Η καθαριότητα είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, όπως κι άλλα ζητήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, όπως η σίτιση, η φύλαξη. Οι διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη, όπως και οι διαγωνισμοί του ΕΣΠΑ που περιμένουμε να έρθουν καινούργια μηχανήματα.

Το Νοσοκομείο Καβάλας μπήκε σε έναν ρυθμό για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Περιμένουμε επίσης την προκήρυξη θέσεων για γιατρούς και λοιπού προσωπικού, διοικητικού, τεχνικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού».

Προηγούμενο άρθροΜ. Χατζηκωνσταντίνου από την Τούζλα: Δίκαια όσα ζητούν οι επαγγελματίες της λαϊκής – το μήνυμα από τις γυναίκες
Επόμενο άρθρο«Το περιμέναμε ότι θα γίνει», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, για την προσφυγή του δήμου Δοξάτου σχετικά με την υδροδότηση από τις Πηγές Βοϊράνης