Σειρά έργων που αφορούν την Καβάλα και την Εγνατία Οδό παρουσιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Μιχάλη Αμοιρίδη ένα εξ αυτών αφορά την μελέτη της Περιμετρικής Οδού, μελέτη που ωριμάζει συνολικά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν μια συνάντηση ουσίας κι ο Περιφερειάρχης έχει αποφασίσει να στηρίξει και οικονομικά μελέτες και έργα που αφορούν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά θέλει και να πιέσει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ με τον διευθύνοντα σύμβουλο και όλο το τεχνικό επιτελείο των μελετών και των κατασκευών της Εγνατίας Οδού. Το Δελτίο Τύπου αναφέρεται σε συγκεκριμένα έργα και μελέτες που υλοποιούνται κι έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Κατ’ αρχάς είναι η Περιμετρική Οδός, ένα έργο που το θέλει η Καβάλα και που ο Περιφερειάρχης θα χρηματοδοτήσει την μελετητική του ωρίμανση. Το χρηματοδοτήσαμε και στο παρελθόν και τώρα η Περιφέρεια θα επενδύσει περίπου 2 εκ ευρώ στην μελετητική ωρίμανση. Υπάρχει διαβούλευση της Εγνατίας Οδού και κατοίκους και φορείς της Καβάλας που έχει να κάνει με την περιβαλλοντική προστασία του δασικού τοπίου και οικιστικών συνόλων, επιλέγονται κάποιες λύσεις που δεν είναι φθηνές ως προς την κατασκευή αλλά προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Η μελέτη προχωράει και ωριμάζει».

ΠΕΣΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ

Για την πεσμένη γέφυρα είπε ότι «η Περιφέρεια ανέλαβε να δώσει λύση ως προς την μελέτη. Ήταν απαίτηση του Δήμου Καβάλας να γίνει μελέτη ανακατασκευής της, την ανέλαβε η Περιφέρεια και συνεργάζεται με την Εγνατία Οδό που έχει την κατάλληλη εμπειρία. Οι μελέτες αυτές απαιτούν μια σειρά επιμέρους μελετών που για να ολοκληρωθούν πρέπει να γίνουν η μία μετά την άλλη. Έτσι δώσαμε παράταση για να μελετηθεί το έργο όπως πρέπει. Η τελική ημερομηνία είναι ο Οκτώβριος του 2023 και από τη συζήτηση φαίνεται ότι θα παραδοθεί λίγο νωρίτερα οπότε θα έχουμε τεύχη δημοπράτησης πριν το φθινόπωρο του 2023. Ο κ. Μέτιος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή της νέας γέφυρας εφόσον αυτό είναι επιθυμία της Καβάλας».

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Πρόσθεσε τέλος ότι «είπαμε και πολλά άλλα που δεν αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου. Όσον αφορά την ΠΕ Καβάλας και όχι μόνο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας έδωσε σημεία που χρήζουν βελτίωσης ως προς την οδική ασφάλεια. Κι αυτή η μελέτη ολοκληρώνεται, η κατασκευή χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένονται εντός του καλοκαιριού να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης και να δημοπρατηθεί και αυτή η μελέτη που θα βελτιώσει αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Αυτό όπως και πολλά έργα όπως ο κάθετος άξονας Δράμα- Καβάλα βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί σε ένα τμήμα αλλά και άλλα τμήματα του οδικού άξονα θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια ώστε να ωριμάσουν μελετητικά, κάποια εντός του 2023, ώστε να δημοπρατηθούν. Αυτά τα έργα υποδομής θέλουμε και πρέπει να τα στηρίξουμε ως Περιφέρεια ΑΜΘ».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται κανονικά τα έργα φυσικού αερίου στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕκδήλωση σήμερα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας για την αναγόρευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε επίτιμο μέλος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Μηχανικών Πετρελαίου