Η Σχολή Θετικών επιστημών του ΔΙΠΑΕ και το Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου (SPE) ανακοίνωσαν την αναγόρευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, σε επίτιμο μέλος του Society of Petroleum Engineers (SPE). Η εκδήλωση, κατά την οποία ο τιμώμενος θα μιλήσει με θέμα την «Γεωστρατηγική Σημασία της Ελλάδας στον Ενεργειακό Τομέα» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12.00 η ώρα, στο φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Σε δηλώσεις του ο κοσμήτορας του ΔΙΠΑΕ κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε πως η Καβάλα είναι η μοναδική περιοχή στην χώρα μας που εξορύσσεται πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) στις 12 το μεσημέρι θα γίνει εκδήλωση στο φουαγιέ του μεγάλου Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας με αντικείμενο την αναγόρευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου σε επίτιμο μέλος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Μηχανικών Πετρελαίου (SPE). Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα απευθύνει μήνυμα και ο πρόεδρος του συγκεκριμένου Επιμελητηρίου ο κ. Καμάλ Χατ. Το συγκεκριμένο Επιμελητήριο έχει έδρα το Ντάλας των ΗΠΑ και θα έχουμε και ένα μήνυμα από τον πρόεδρο του SPE. Νομίζω ότι είναι μία σημαντική εκδήλωση. Ο υπουργός θα μιλήσει για τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα, κάτι το οποίο περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο οι υδρογονάνθρακες όσο και γενικότερα ο ενεργειακός τομέας και ο ρόλος της Ελλάδας σ’ αυτόν τον τομέα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό».

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτήν την εκδήλωση θέλουμε να αναδείξουμε την Καβάλα ως ένα κέντρο και σταυροδρόμι ενεργειακό. Διότι βλέπουμε τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται διάφορα κέντρα σε διάφορα σημεία της χώρας, ωστόσο η Καβάλα είναι αυτή που έχει την παραγωγή πετρελαίου. Και αυτό θέλουμε να αναδείξουμε. Θέλουμε να δείξουμε ότι εδώ εκτός από την ιστορική ανάγνωση που έχει το κοίτασμα του Πρίνου, έχει και άλλα πράγματα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε. Και σύντομα θα έχουμε μια ακόμη γεώτρηση στο πεδίο Ε. Και οι επικείμενες έρευνες των υδρογονανθράκων θα πρέπει να ξεκινάνε από την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Καβάλα όλα αυτά τα χρόνια και από το γεγονός ότι η περιοχή μας συνεχίζει να έχει πετρέλαιο και αρκετά πλούσια κοιτάσματα. Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τα εκμεταλλευτούμε».

Προηγούμενο άρθροΣειρά έργων που αφορούν την Καβάλα και την Εγνατία Οδό παρουσιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο
Επόμενο άρθροΠρονυμφοκτονία κουνουπιών στην Κεραμωτή