Σε φάση αναμονής είναι στη Θάσο για την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη το Σαββατοκύριακο αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κίνηση στο νησί δεν ξεκίνησε ακόμη στον κανονικό της ρυθμό. Τα τελευταία χρόνια αργεί λιγάκι, παρ’ ό,τι οι επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και καταστήματα, είναι ανοιχτά και έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Ίσως και ο καιρός και γενικότερα ότι δεν υπάρχουν ακόμη πτήσεις, έχουν καθυστερήσει από Σκανδιναβία και Πολωνία, καθώς η Πολωνία ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά τις 25 Μαΐου η Σκανδιναβία, λίγο πιο μετά η Τσεχία. Χωρίς πτήσεις δεν έχουμε και κόσμο αυτήν την περίοδο και όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο έντονο, να έχουμε πολύ κόσμο στην καρδιά του καλοκαιριού και λιγότερο στις άκρες. Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει και να δούμε τι θα κάνουμε γι’ αυτό».

ΣΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ

Πρόσθεσε ότι «οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά. Θα παρατηρηθεί έντονη προσέλευση επισκεπτών απότομα, μετά τις 20 Μαΐου και θα κορυφωθεί αρχές Ιουνίου. Η εικόνα που έχει τώρα το νησί δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν στα μέσα Ιουνίου που θα έχει πάρα πολύ κόσμο. Θα θέλαμε το Μάιο και τον Οκτώβριο σαν ξενοδόχοι να έχουμε και κάποιους επισκέπτες για να ξεκινάμε τη σεζόν νωρίτερα και να την κλείνουμε αργότερα.

Η Θάσος συγκαταλέγεται μέσα στα πρώτα 10 νησιά με κλίνες ανά μόνιμους κατοίκους. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, υποχρεούνται να φιλοξενήσει το καλοκαίρι ένα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πρέπει να το διαχειριστεί με σωστό τρόπο. Δεν είναι εύκολο αλλά μέχρι τώρα πιστεύω ότι πάμε πολύ καλά».

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα νίκης στην κεντρική προεκλογική ομιλία της Μ. Χατζηκωνσταντίνου
Επόμενο άρθροΜετά το καλοκαίρι οι εργασίες για το φυσικό αέριο στην Οδό Ομονοίας