Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζήτησε να μην γίνουν εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου την διάρκεια του καλοκαιριού στην Οδό Ομονοίας και στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ. Χρήστο Γάκη ήρθαν σε συμφωνία καθώς το καλοκαίρι είναι τουριστική περίοδος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε σε επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας το αίτημα του οποίου είναι την περίοδο του καλοκαιριού, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που φέρει κίνηση και στα καταστήματα, να μην γίνουν εργασίες στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, για να μην επηρεαστεί η κίνηση στα καταστήματά τους. Είναι ένα λογικό αίτημα. Άλλωστε, σκοπός ήταν εξαρχής να συνεννοούμαστε με τους φορείς της πόλης ώστε οι εργασίες του φυσικού αερίου να μην επηρεάσουν τόσο πολύ την καθημερινότητά μας. Τουλάχιστον να την επηρεάσουν όσο γίνεται λιγότερο. Έτσι, λοιπό, μετέφερα το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου τόσο στον εργολάβο που κατασκευάζει το δίκτυο όσο και στη ΔΕΔΑ και καταλήξαμε ότι θα συνεχίζει η κατασκευή του δικτύου σε άλλες οδούς και στις κεντρικές οδούς όπως η Ομόνοια, να κατασκευαστεί ο αγωγός από το φθινόπωρο που θα έχει περάσει η τουριστική κίνηση και θα είναι πιο ομαλά τα πράγματα».

ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα θετικό βήμα και πιστεύω ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να συνεννοούμαστε και να συνεργαζόμαστε. Έτσι και τα έργα θα γίνονται πιο εύκολα και ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος.

Είμαστε μια τουριστική πόλη. Όλοι βλέπουμε ότι από τα τέλη Μαΐου αρχίζει και αυξάνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και σίγουρα η κατασκευή του αγωγού σε έναν κεντρικό δρόμο όπως είναι η Ομόνοια θα δημιουργούσε προβλήματα και η κατασκευή του αγωγού μπροστά στα καταστήματα θα δημιουργούσε άσχημη εικόνα και δεν θα έφερνε την επιθυμητή επισκεψιμότητα και κατανάλωση. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους της πόλης. Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει το έργο, καταλήξαμε σ’ αυτήν την απόφαση που νομίζω ότι είναι θετική».

Προηγούμενο άρθροΠάρης Παρασχούδης: Η τουριστική κίνηση στο νησί δεν ξεκίνησε ακόμη στον κανονικό της ρυθμό
Επόμενο άρθρο«Φαρμάκι» η τιμή του σκευάσματος Ozempic για τους διαβητικούς – Πόσο θα πωλείται