Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας της Καλαμίτσας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και μελών των Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Οι εθελοντές περισυνέλεξαν τα απορρίμματα και απομάκρυναν χόρτα και φύκια από την αμμουδιά, έβαψαν ορισμένες εγκαταστάσεις και άφησαν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα στην είσοδο της παραλίας, ζωγραφίζοντας τα αποδυτήρια.

ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ!

Ο Δήμος Καβάλας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους μικρούς μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων της Καλαμίτσας και των γειτονικών περιοχών, διότι συνέβαλαν στην αισθητική αναβάθμιση μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της πόλης μας. Με την εθελοντική δράση τους απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται εμπράκτως για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας παράλληλα το καλύτερο παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες της Καβάλας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας, Νίκος Μωυσίδης δήλωσε «όπως βλέπετε η ανταπόκριση των κατοίκων της Καλαμίτσας, της Νεάπολης και άλλων περιοχών της δυτικής πλευράς της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις στην παραλία της Καλαμίτσας, με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας».

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΗ

Στην ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του Συλλόγου στο fb τονίζονται τα εξής:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και ευπρεπισμός της Καλαμίτσας από 100 και πλέον μικρούς και μεγάλους εθελοντές και 8 Συλλόγους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας σε συνεργασία με το 18ο Δημοτικό Σχολείο, τον Δήμο Καβάλας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου ΔΣ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης, την Art Attack, τη Gaia First, τον όμιλο Αλκυόν Καλαμίτσας, τους Πάνθηρες και το Ωδείο Νεάπολις καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής εθελοντικά καθάρισαν και δώσανε χρώμα στην παραλία της Καλαμίτσας. Ελπίζουμε να περάσαμε το μήνυμα στα παιδιά για την οικολογική συνείδηση και να γίνει μάθημα ζωής. Ευχαριστούμε πολύ το Ωδείο Νεάπολις για τα καπέλα που δόθηκαν στα παιδιά, τον Μασούτης για τα νερά και τα γάντια και τους Panthers Women’s Basketball – Πάνθηρες για τη δωρεάν συνδρομές που δόθηκαν σαν ανταμοιβή στα παιδιά.

Η Καλαμίτσα είναι το στολίδι της περιοχής μας και όλοι νοιαζόμαστε για αυτό».

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην εθελοντική δράση:

Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας

Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης Καβάλας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας Artattack

Γυναικεία ομάδα Καλαθοσφαίρισης “Πάνθηρες”

Όμιλος “ΑΛΚΥΩΝ” Καλαμίτσας

Ωδείο “Νεάπολις”

GA IA FIRST

Προηγούμενο άρθροΤο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ευγνωμονεί τον Θεόδωρο Ταβλαρίδη για τις ζωές που έσωσε και γι’ αυτές που βελτίωσε…
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Οι νέες γυναίκες στο προσκήνιο της Αυτοδιοίκησης!