Μάκης Παπαδόπουλος: Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων “πληρώνουν” την καθυστέρηση στην εφαρμογή του σχεδιασμού για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Καβάλα οφείλει να προετοιμαστεί για τις αλλαγές στις μετακινήσεις. Και πρέπει να το κάνει γρήγορα. Οι πολίτες που επιλέγουν ηλεκτρικό όχημα χρειάζονται άμεσα εύκολη και αξιόπιστη πρόσβαση σε σημεία φόρτισης. Οι δημότες χρειάζονται ουσιαστικά κίνητρα για να κάνουν την επιλογή να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει τον δικό της σχεδιασμό για τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Που σημαίνει ότι δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει οι δημοτικοί σταθμοί και δεν ξέρουμε φυσικά πότε θα λειτουργήσουν.

Δεν έχει επίσης χωροθετήσει σωστά τους σταθμούς. Είχαμε εκφράσει την αντίρρησή μας στις προτεινόμενες θέσεις, και εμείς και άλλες παρατάξεις, γιατί απέκλειαν σημεία που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πολύ εύκολα τα οχήματα (π.χ. χώροι πάρκινγκ), αλλά και γιατί υπάρχει κίνδυνος τα προτεινόμενα σημεία να δημιουργήσουν κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Η πρότασή μας είναι σαφής: να αναθεωρηθεί πλήρως το σχέδιο των σημείων φόρτισης, με προτεραιότητα στα δημοτικά πάρκινγκ και στους χώρους στάθμευσης. Να εξεταστεί επίσης η εγκατάστασή τους σε επιλεγμένες πιάτσες ταξί, σε συνεργασία με τους αυτοκινητιστές, καθώς και κοντά σε δημοτικές υπηρεσίες, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και σημεία αυξημένης επισκεψιμότητας, χωρίς όμως να επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η ηλεκτροκίνηση δεν προχωρά με “ευχές” και ανακοινώσεις. Προχωρά όταν ο σχεδιασμός εφαρμόζεται σωστά και γρήγορα, με κριτήριο την διευκόλυνση των κατοίκων, των επαγγελματιών, των επισκεπτών.

Hot this week

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτη Σχοινά στο Δήμο Παγγαίου

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

4,8 εκατ. ευρώ για τους αγρότες των Τεναγών ανακοίνωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Δέσμευση και για αποζημιώσεις λόγω περονόσπορου

Στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παγγαίου,...

Γρηγόρης Δημητριάδης: «Στο Μαξίμου είχα δύο συνεργάτες που παρακολουθούσαν μόνο τα τοπικά ΜΜΕ»

Στον τρόπο επικοινωνίας της κεντρικής εξουσίας με την περιφέρεια...

Τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή δύο λεωφορείων και ΙΧ μεταξύ Εξοχής-Μουσθένης

Τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή τριών οχημάτων σημειώθηκε στην Εγνατία...

Στη Μουσθένη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Σταύρος Φλώρος – Κατέθεσε στεφάνι

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της...

Topics

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτη Σχοινά στο Δήμο Παγγαίου

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή δύο λεωφορείων και ΙΧ μεταξύ Εξοχής-Μουσθένης

Τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή τριών οχημάτων σημειώθηκε στην Εγνατία...

Στη Μουσθένη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Σταύρος Φλώρος – Κατέθεσε στεφάνι

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της...

Με επισημότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Πέραμο

Με επισημότητα και σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκαν σήμερα,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες