Η παράταξη του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση» επικράτησε στις εκλογές. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε πως ήταν μία συλλογική προσπάθεια που έφερε αυτό το αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας που στηριζόταν μόνο στα μέλη της. Ήταν η επιβράβευση μιας προσπάθειας που έδειξε επιμονή και δεν κάμφθηκε στις έξωθεν πιέσεις. Όλες αυτές οι πιέσεις, όπως η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χρυσοχοϊδη και όλων των άλλων, προκάλεσαν την αντίδραση του κόσμου. Κι από ‘κει και πέρα, είναι η επιβράβευση της προσπάθειας την οποία έκαναν άνθρωποι με βάση ένα πρόγραμμα, ένα σκεπτικό, μία φιλοδοξία να μην είναι η περιφέρεια μόνο φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram αλλά να είναι μια Περιφέρεια που σήμερα θα δρομολογήσει ένα έργο και αύριο το ολοκληρώνει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ιδιαιτέρως των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου που μας τίμησαν με την ψήφο τους και ειδικά στο πρόσωπό μου την πρώτη Κυριακή, αλλά και στον συνδυασμό μας τη δεύτερη Κυριακή. Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια, λόγω των παρεμβάσεων αλλά κι επειδή ήταν ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα. Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος έδωσε την απάντηση που χρειαζόταν να δώσει. Ευχή μου είναι τα θέματα που υπάρχουν σήμερα στην Περιφέρεια, να μην υπάρχουν στις επόμενες εκλογές, να μην είναι ζήτημα το τι γίνεται με τη πεσμένη γέφυρα, δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουμε λεφτά και να μην ξέρουμε τι γίνεται με αυτήν. Δεύτερον, να μην υπάρχει θέμα με το φράγμα Μαρμαρά και τη δυτική προσαγωγό και τρίτον να μην έχουμε δρομολογήσει λύσεις για τα κουνούπια και την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμησή τους, για την οποία έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια».
ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΗΤΕΙΑ
Κατέληξε λέγοντας ότι «θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον επικεφαλής της παράταξής μας, Χριστόδουλο Τοψίδη, τον άνθρωπο που πίστεψε αυτήν την προσπάθεια. Περάσαμε μια δύσκολη θητεία, καθώς όλοι ήταν απέναντί μας. Πολλοί εξαγοράζονταν ευτελώς για την προσωπικότητά τους έναντι χρημάτων προκειμένου να φύγουν από μας και να πάνε απέναντι. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους υπόλοιπους 25 ανθρώπους που στάθηκαν και συμπλήρωσαν και συναποτελέσαμε τον συνδυασμό της Περιφερειακής Σύνθεσης. Όπως επίσης, μια ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στη Μαρία και τον Αλέξη, τη γυναίκα μου και τον γιο μου, που έχοντας στην οικογένεια μέσα έναν άνθρωπο που είναι υποψήφιος σε μία τέτοια διαδικασία κι αυτοί υφίστανται μία πίεση πέρα από την κούραση και τις προσπάθειες τους.
Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καινούργια αρχή και η προσπάθεια που θα κάνουμε θα είναι τέτοια που θα δικαιώσει τους πολίτες οι οποίοι μας τίμησαν με τη ψήφο τους».

Προηγούμενο άρθροΔύσκολο χειμώνα βλέπει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης, αν δεν λάβει μέτρα κατά της ακρίβειας η κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΜπάμπης Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχος αλλά ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα