Σύλλογος με την ονομασία Πρωτοβουλία Ενεργών πολιτών Κεραμωτής ιδρύθηκε στην Κεραμωτή. Ο πρόεδρος του κ. Ανδρόνικος Σινιώρης υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερφόρτωση δράσεων στο λιμάνι Κεραμωτής, το κυκλοφοριακό..
Αρχικά ανέφερε ότι “Λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης κατά την θερινή περίοδο δημιουργούνται πάρα πολλά στην Κεραμωτή προβλήματα και βέβαια το κύριο πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός των μετακινούμενων οχημάτων πάσης φύσεως για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων προς και από την Θάσο.
Το καλοκαίρι υπάρχουν μέρες που οι ουρές που σχηματίζονται είναι χιλιόμετρα και είναι αδύνατη η προσπέλαση στο χωριό. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, οι τουρίστες παιδεύονται και όλο αυτό μας απασχολεί εδώ και καιρό.
Βέβαια δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μετακινηθεί αυτή η δραστηριότητα εκτός κατοικημένης περιοχής.
Αυτή η δυνατότητα θέλει να γίνουν καινούριες λιμενικές εγκαταστάσεις προβλήτας, στη βόρεια πλευρά, ώστε να είναι άμεση η πρόσβαση στο δρόμο. Υπάρχει άπλετος χώρος για στάθμευση αλλά κυρίως θα δημιουργηθεί κρηπίδωμα που θα μπορούν να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν τα φέρυ με μεγαλύτερη συχνότητα.
Σήμερα για λόγους ασφαλείας επειδή είναι περιορισμένος ο χώρος, όλοι αναχωρούν ανά μισή ώρα. Με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες της αιχμής, αν και υπάρχουν αρκετά μεγάλα πλοία, δεν μπορούν να απορροφήσουν την κίνηση αυτή.
Άρα πρέπει η εξυπηρέτηση να γίνεται ανά τέταρτο τουλάχιστον, τουλάχιστον τις μέρες αιχμής. Αλλά επειδή το κρηπίδωμα είναι περιορισμένο, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Άρα λοιπόν θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, εκτός κατοικημένης περιοχής.
Και βέβαια το πρόβλημα της ποιότητας ζωής των κατοίκων παραμένει. Η ταλαιπωρία είναι γνωστή για όσους μένουν μόνιμα λόγω της μεγάλης διακίνησης, των χιλιάδων οχημάτων και έτσι 830 χιλιάδες χιλιόμετρα διανύθηκαν. Άρα η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια ή η ηχορύπανση έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα” .
ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ίδιος έκανε αναφορά και σε άλλα προβλήματα. “Έχουμε το πευκόδασος εδώ στην Αμμόγλωσσα και πρέπει να το προσέξουμε, Να το καθαρίσουμε, να το συντηρήσουμε, προκειμένου να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο με πυρκαγιά που θα καταστρέψει το μικροκλίμα της Κεραμωτής.
Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα και σκοπός μας είναι να προωθήσουμε το πρόβλημα, να κάνουμε γνωστή την αναγκαιότητα επίλυσης του και να υποστηρίξουμε την όποια προσπάθεια των αρχών, των φορέων έτσι ώστε να συντομευθεί ο χρόνος αυτός!
Ξέρω ότι για να γίνει πλέον ένα νέο κρηπίδωμα θέλει αρκετό χρόνο μέχρι να γίνουν οι μελέτες, να βρεθούν τα λεφτά, να γίνουν οι διαγωνισμοί, να μπει ο εργολάβος κλπ.
Προσπαθούμε όμως προβάλλοντας το πρόβλημα να πούμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει κανείς και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία. Γι αυτό και έγινε το σωματείο αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Αναστασίας Ιωσηφίδου στο Επιμελητήριο Καβάλας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η καταγραφή των ζημιών για τους πυρόπληκτους του Δήμου Νέστου από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας