Εκατοντάδες ετεροδημότες της Καβάλας στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο νίκης της Ν.Δ. που τους απηύθυνε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με την ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο δείγμα δυναμικής της Νέας Δημοκρατίας που ξεπερνά τους ψυχρούς δείκτες των δημοσκοπήσεων εν όψει των επερχομένων εκλογών της 21ης Μαΐου έδωσε χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος. Στο χώρο που απηύθυνε την ομιλία του είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκατοντάδες πολίτες ενώ λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Κατά την είσοδό του, ο υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ενώ τον προλόγισε με έναν εγκάρδιο λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου. Παρόντες στην ομιλία ήταν επίσης οι υποψήφιοι Βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και παραγωγικών φορέων.

Εκτός από τους εκατοντάδες πολίτες που παρευρέθηκαν σε μια ομιλία προς ετεροδημότες που ξεπέρασε το προηγούμενο του 2004, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τα κοινωνικά δίκτυα και έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από την κοινή γνώμη, Κατά την ομιλία του, ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προχώρησε σε αναλυτική ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου της Ν.Δ. και των ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ έδωσε τις στρατηγικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού προγράμματος για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Όσον αφορά το νομό Καβάλας ανέφερε:

✓ Στηρίξαμε τα αιτήματα των τεσσάρων Δήμων του νομού Καβάλας και πετύχαμε χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ για έργα που στοχεύουν στην αποκατάσταση ζημιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
✓ Τονώσαμε την παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας με τη σημαντική αύξηση των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας αλλά και με την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας σε Ταξιαρχία.
✓ Αποτρέψαμε την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, που αιφνιδιαστικά είχε αποφασίσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κα στοχεύουμε στην αναβάθμισή του.
✓ Αξιοποιήσαμε το ανενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης του, το οποίο μετατρέπεται σε σύγχρονο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα παρέχει υπηρεσίες βοηθητικού αεροδρομίου όποτε χρειαστεί.
✓ Πετύχαμε την καταβολή αποζημιώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα για τους καλλιεργητές του Ν. Καβάλας που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν τόσο από καιρικά φαινόμενα και καταστροφές όσο και από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.
✓ Εντάξαμε σε Σχέδιο Νόμου το αίτημα των ιδιοκτητών οικοπέδων και αγροτεμαχίων στο Παληό Καβάλας για αξιοποίηση των ιδιοκτησιών τους.
✓ Δρομολογήσαμε σειρά νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και λύσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Χρυσούπολης, καθώς και όπου έχουν διαπιστωθεί ανάγκες στον άξονα του Νέστου.

Σε εθνικό επίπεδο, όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, για την Άμυνα:

1) Διαπιστώσαμε τις ανάγκες εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και προχωρήσαμε στον προγραμματισμό εξοπλιστικών προγραμμάτων με απόλυτη προτεραιοποίηση πιστώσεων ύψους 8,83 δισ. ευρώ για τα έτη 2020-2023.
2) Εγκρίθηκαν από τη Βουλή 172 εξοπλιστικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων:
✓ Η προμήθεια 24 αεροσκαφών Rafale
✓ Η ναυπήγηση τριών φρεγατών Belh@rra
✓ Η προμήθεια επτά Ελικοπτέρων Romeo
✓ Η σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης των «Mirage 2000-5»
✓ Η αναβάθμιση των 83 F-16 στην κορυφαία έκδοση «Viper»
✓ Ο εκσυγχρονισμός 38 F-16 Block 50 σε Block 50+ADV
✓ Η σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης των περισσότερων πτητικών μέσων

3) Ξεκινήσαμε τη διαδικασία προμήθειας κορβετών και αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, καθώς και εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

Όσον αφορά το προσωπικό:

✓ Προβήκαμε άμεσα στην πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ετησίως.
✓ Αυξήσαμε τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές σε 1.335, έναντι των 819 που εισέρχονταν μέχρι το 2020 (αύξηση 65%).
✓ Επιλύσαμε σειρά προβλημάτων με τον Νόμο 5018/2023 για τη Μέριμνα υπέρ του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε:

✓ Συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η οποία περιλαμβάνει και τη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, στην περίπτωση που μια χώρα δεχτεί επίθεση στην επικράτειά της.
✓ Αναβάθμιση της Στρατηγικής Σχέσης μας με τις ΗΠΑ, μέσω της αναθεώρησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement).
✓ Δήλωση Κοινού Οράματος (Joint Vision Statement) μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία επικεντρώνεται στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον αμυντικό τομέα.
✓ Συμφωνία με το Ισραήλ για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα.
✓ Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για συνεργασία στην Αεροναυτική και Ναυτική Έρευνα και Διάσωση.
✓ Τρία Τριμερή Κοινά Σχέδια Δράσης: Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας,
✓ Τέσσερις Συμφωνίες Στρατιωτικής Συνεργασίας με Αυστρία και Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία.
✓ Δεκαέξι Προγράμματα Στρατιωτικής Συνεργασίας και Κοινών Σχεδίων Δράσης.
✓ Διαπίστευση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (IAMD-CoE) το 2021, στα Χανιά της Κρήτης, ως το 27ο Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ, η οποία είχε ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για τη χώρα μας σε Συμμαχικό επίπεδο.
✓ Συμμετοχή της χώρας σε 234 διεθνείς ασκήσεις και 164 συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικά κράτη (ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρου, Αίγυπτο, ΗΑΕ κ.λπ.).

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Θάσου ολοκλήρωσε το έργο «ADRION CULTURAL HERITAGE COLLECTION NETWORK» με ακρωνύμιο «ADRINETBOOK»
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο: Η κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά