Θετική εξέλιξη σημειώθηκε για το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας Θάσου, καθώς το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτό το αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ανακάλεσε την αρχική απόφαση υποβιβασμού της σχολικής μονάδας.
Το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως 3θέσιο για το σχολικό έτος 2026–2027, διασφαλίζοντας τη διατήρηση των τριών εκπαιδευτικών και την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές.
Η ανατροπή της απόφασης δεν ήταν τυχαία. Προηγήθηκε μια συντονισμένη προσπάθεια με συνεχείς παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς, στην οποία καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, ο οποίος χειρίστηκε το θέμα μεθοδικά, σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Σημαντική ήταν και η συμβολή των βουλευτών της Καβάλας, που στήριξαν το αίτημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Η αποδοχή της εισήγησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί μια ουσιαστική δικαίωση για την τοπική κοινωνία της Παναγίας, επιβεβαιώνοντας ότι η θεσμική συνεργασία και οι στοχευμένες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα προς όφελος των παιδιών και της δημόσιας εκπαίδευσης.
Δικαίωση για την Παναγία: Το Υπουργείο ανακαλεί την απόφαση και το Δημοτικό παραμένει 3θέσιο
Δημοφιλείς κατηγορίες




