Ικανοποιητική ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας την περίοδο του καλοκαιριού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννη Κελγιώργη δεν ήταν ανάλογη με τις προσδοκίες του λόγω της ακρίβειας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «απ’ ό,τι βλέπουμε όλοι μας το καλοκαίρι καλά κρατεί, η πόλη μας έχει τουρίστες κι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας για την Καβάλα και την αγορά της, όπως ήταν πάρα πολύ καλοί μήνες ο Ιούλιος κι ο Αύγουστος. Να σημειώσω, όμως, ότι η πολύ αυξημένη φέτος τουριστική κίνηση που είχαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχε η αγορά της πόλης και τα καταστήματα. Οι τουρίστες ήρθαν στην περιοχή μας, με προτεραιότητα δούλεψαν τα καταλύματα, δούλεψαν τα ακτοπλοϊκά, τα καταστήματα εστίασης και ιδιαίτερα αυτά που πουλάνε φαγητό στο όρθιο κι από ‘κει και πέρα, σε επόμενη θέση, είναι η αγορά. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι οι τουρίστες έρχονται να κάνουν διακοπές, πάνε στη θάλασσα και όχι τόσο για να ψωνίσουν, καθώς είναι «λαβωμένοι» από αυτά που συμβαίνουν με τις αυξήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια στις χώρες τους. Και μιλάω συγκεκριμένα για τις βαλκανικές χώρες περισσότερο αλλά και για τους Τούρκους που φέτος έκαναν ένα δυνατό come back στην περιοχή μας».
ΤΑΜΕΙΟ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ
Πρόσθεσε ότι «για να αποδώσουμε, όμως, την πραγματικότητα, πρέπει να πούμε ότι είμαστε πολύ καλύτερα σαν πόλη από αγορές όπως της Δράμας, της Κομοτηνής, των Σερρών και της Ξάνθης όπου εκεί δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου τουρισμός το καλοκαίρι.
Θα βγει κι ο Σεπτέμβριος και εκεί θα κάνουμε το τελικό μας ταμείο, ευελπιστώντας να είναι θετικό σε σχέση φυσικά με τις τρεις καταστροφικές χρονιές που είχαμε, τις δύο με την πανδημία και την περσινή με την ενεργειακή κρίση».

Προηγούμενο άρθροΚαινούργιο λεωφορείο προστέθηκε στον στόλο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΕξακολουθεί να υπάρχει τουριστική κίνηση στη Θάσο