Ο υποψήφιος δήμαρχος Νέστου κ. Γιάννης Χατζηγερακούδης οργανώνεται σταδιακά όπως δήλωσε άλλωστε. Ο ίδιος εξάλλου σε ό,τι αφορά την τουριστική περίοδο έκανε λόγο για καλά μηνύματα.

Όπως τόνισε αρχικά “Τα πάντα ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν. Φαίνεται ότι θα είναι μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Πιστεύω ότι θα πιάσουμε το 2019 και ίσως πάμε και καλύτερα. Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον από τις αρχές του χρόνου. Και φυσικά και προεκλογικά ετοιμαζόμαστε όλοι εν όψει της εκλογικής διαδικασίας του Οκτωβρίου!

Το ζήτημα είναι ότι με τις βουλευτικές εκλογές το ενδιαφέρον του κόσμου έχει στραφεί εκεί. Είναι και το σύστημα της απλής αναλογικής που μας δίδει πολλά σενάρια οπότε έχει φύγει λίγο το ενδιαφέρον μας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Βέβαια οι υποψήφιοι συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους και για εμάς, αυτό έχει να κάνει με την Αυτοδιοίκηση. Βλέπουμε όμως οι διοικήσεις που ήταν απούσες όλη την 4ετία τώρα να έχουν έναν αέρα και να προσπαθούν να κάνουν έργο στο τελευταίο 6μηνο.

Αυτό όμως δεν στέκει. Απλά υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου. Δεν μπορείς να αφήσεις τους τελευταίους έξι μήνες για να δεις το Δήμο σου, τα έργα σου, όλα τα χαμένα χρόνια. Αυτό βλέπω εδώ και το ίδιο περίπου έχουμε και σε άλλους Δήμους.

Είναι υποτιμητικό όλο αυτό. Ή καλύτερα υποτιμάς τη νοημοσύνη του κόσμου με αυτή την τακτική. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Αυτή την στιγμή σκάβεται πάλι η Κεραμωτή, ενώ μπαίνουμε σε καλοκαιρινή σεζόν και η Κεραμωτή είναι πάλι όλη σκαμμένη. Πώς πάλι θα ταλαιπωρηθεί μέσα στους σκαμμένους δρόμους, μέσα στην σκόνη όλο το καλοκαίρι ο πολίτης και ο τουρίστας; Αυτά όλα είναι αδιανόητα πράγματα”.

ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Αναφορικά με την αντιπαράθεση του Δήμου Νέστου με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας τόνισε ότι “Και εδώ έχουμε μια φοβερή κατάσταση. Μέσα στα δημοτικά συμβούλια, το έχω πει πολλές φορές, ότι έχουμε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Νέστου βέβαια αλλά δεν μπορεί να μην μιλάμε καν για τα προβλήματα τα φοβερά που έχουμε. Στην Κεραμωτή για παράδειγμα έχουμε θέματα καθαριότητας, έχουμε θέματα με το λιμάνι, στον χώρο που είναι δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ).

Και όταν δεν μιλάνε δύο πλευρές τότε έχουμε θέμα. Και ο κόσμος μιλάει και εννοώ τους επαγγελματίες που είναι δημότες αλλά και τους τουρίστες που επίσης διαμαρτύρονται! Η ίδια πάγια τακτική στον ΟΛΚ. Έγιναν προσπάθειες από τον ΟΛΚ να λύσουν κάποια προβλήματα με το κυκλοφοριακό αλλά ούτε καν παρευρέθηκε στις συσκέψεις αυτές ο Δήμος Νέστου. Άσχετο το ότι δεν μιλάς … Πήγαμε στα Δικαστήρια για το δρόμο, ο ΟΛΚ θεωρεί ότι όλα είναι θέμα χερσαίας ζώνης και έτσι συνεχίζεται αυτή η ταλαιπωρία”.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Ο ίδιος τέλος σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο Των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του σχηματίζεται. “Έχουμε μια βάση και ήρθε και η προσπάθεια πια στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν λίγο τράβηγμα και δεν ανταποκρίνονται τόσο εύκολα.

Θέλουν λίγο να τους παρακαλέσεις… Βέβαια όταν λες ότι το μέλλον είναι οι ίδιοι, τότε αρχίζουν λίγο και προβληματίζονται! Βέβαια όλοι μας τρέχουμε. Απλά εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχουμε παρουσία από την σημερινή διοίκηση. Βλέπουμε χωριά σε εγκατάλειψη. Όλοι οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση.

Το πράσινο φούντωσε και εμείς κοιτάμε τα μπροστά. Αυτά δεν γίνονται τελευταία στιγμή και δεν γίνονται με αυτό τον ρυθμό. Έργα που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει τον πρώτο χρόνο, γίνονται τώρα το τελευταίο 6μηνο. Όλα τραγικά” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο“Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία” δηλώνει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης
Επόμενο άρθροΜετά από πολλά χρόνια η τουριστική κίνηση ανέβηκε αισθητά στη Θάσο την περίοδο του Πάσχα