Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης και έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Η προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται. Με δεδομένο ότι το Σάββατο στις 22 Απριλίου όπως είπε ο πρωθυπουργός θα πάει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει λύση της Βουλής. Άρα ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος. Βέβαια στην ουσία έχει αρχίσει ήδη….

Νομίζω ότι τα πρώτα δείγματα για το πώς θα κινηθεί ο καθένας είναι εμφανή. Εννοώ ο καθένας από τα κόμματα. Εμείς ως ΝΔ σε πρώτη φάση προβάλλουμε το κυβερνητικό μας έργο. Στην Καβάλα προβάλλουμε το δικό μας έργο και κάνουμε την σύγκριση ανάμεσα στις δύο 4ετίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια η σύγκριση αφορά και τη γενικότερη πολιτική μας και τα μεγάλα θέματα αλλά και στα πιο ειδικά. Μιλάω όμως και για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως και για τις πρωτοβουλίες που πήραμε για τα τους συνταξιούχους, τα νέα άτομα, και βεβαίως μετά την παρουσίαση των όσων κάναμε και την σύγκριση ανάμεσα στις δύο 4ετίες γιατί ο στόχος μας είναι να συγκριθούμε και όχι να συγκρουστούμε και θα παρουσιάσουμε εκεί προς τα τέλη Απριλίου και το πρόγραμμα μας για τη νέα 4ετία.

Αιχμή της νέας 4ετίας θα είναι το σύγχρονο κράτος, οι καλύτεροι μισθοί, η αναγέννηση του ΕΣΥ και βεβαίως η στήριξη των νέων, με έμφαση στην στέγαση».

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορικά με τα τοπικά σημείωσε ότι “Μετά την σύσκεψη για τον πρωτογενή τομέα με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, και όλων των συναρμοδίων, αυτό που βγαίνει από αυτή την συνεδρίαση είναι ότι η κυβέρνηση την 3ετία 2020-2021-2022 μέσα από διάφορα προγράμματα έχει δώσει προκειμένου να στηρίξει τους αγρότες πάνω από 1,8 δις ευρώ.

Αυτό είναι το συνολικό ποσό για την χώρα μας. Και νομίζω ότι αυτή την 4ετία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ένοιωσαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ο κόσμος της Περιφέρειας είδε πρωτοβουλίες για να γίνουν καλύτερες συνθήκες παραγωγής και βεβαίως διακίνησης των αγαθών!

Ξεκίνησαν βέβαια και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογούν εξελίξεις για να έρθει το σύγχρονο γενικά στον πρωτογενή τομέα. Χαίρομαι αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Πρέπει να καλύψουμε αυτό το μέτωπο που μας χωρίζει από την Ευρώπη και προφανώς έχουμε μια σειρά από θέματα εμπρός μας. Βέβαια πάντα θα έχουμε υπόψιν τις δυνατότητες των αγροτών μας ενώ το βάρος από εδώ και στο εξής πρέπει να δίδεται στην εξωστρέφεια, στα συνεταιριστικά σχήματα και σε κίνητρα που είναι ήδη πολλά για να γυρίσουν οι πολίτες στο χωράφι.

Ειδικά τώρα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αυτό που εγώ εισπράττω από την συντριπτική πλειοψηφία είναι ότι με κάποιες καθυστερήσεις βέβαια και αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτά που είπαμε απλά υλοποιούνται.

Να θυμίσω στους πολίτες ότι το 2022 δόθηκαν στην Π.Ε. Καβάλας πάνω από 15,5 εκ ευρώ για να στηρίξουμε τους αγρότες μας. Από αυτά, τα 13,5 πήγαν στο Δήμο Παγγαίου μετά από τις μεγάλες καταστροφές του περασμένου Ιουνίου και σχεδόν 900 χιλιάδες ευρώ πήγαν στο Δήμο Νέστου και άλλες 100 χιλιάδες περίπου στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Άμεσα θα μπουν χρήματα για τα ντε μίνιμις και θα φτάσουμε στα 20 εκ. Ευρώ. Θα είμαστε όμως εδώ, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και αυτό απλά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις χθες έστειλε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα εκείνα τα στοιχεία προς έγκριση ώστε να στηρίξουμε και τους παραγωγούς σπαραγγιού. Άρα υπάρχει ένα συνολικότερο σχέδιο δράσης όχι μόνο μέσα από αποζημιώσεις αλλά και μέσα από μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Γιατί πράγματι και αυτές οι παράμετροι αφορούν τους αγρότες. Κορυφαίο βέβαια το ότι έχουμε μειώσει 50% τον φόρο εισοδήματος των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα. Θα συνεχίσουμε βέβαια με τους αγρότες και γενικά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία και την οικονομία όπως άλλωστε το κάναμε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης συνέπεια της κρίσης στην Ουκρανία.

Μένει να δούμε το αγροτικό και νομίζω ότι εμείς αλλά πιστεύω και όλες οι κυβερνήσεις, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας».

ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η μείωσή ή η αύξηση των ανθρώπων που ασχολούνται και εμπλέκονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στον πρωτογενή τομέα έχει να κάνει με αρκετές παραμέτρους που δεν είναι βέβαια οικονομικοί παράμετροι. Άρα θα πρέπει να το δούμε συνολικά και μέσα σε συνεργασία με τους αγρότες με την στήριξη της Πολιτείας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσει να υπάρχει ο πρωτογενής τομέας στην χώρα μας.

Βέβαια και είμαι αισιόδοξος! Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Και μάλιστα δυσκολίες διαχρονικές σε κάθε βήμα. Είμαστε όμως από την ίδια πλευρά της όχθης του ποταμού και για αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε και τους αγρότες αλλά και την οικονομία».

Προηγούμενο άρθροΔύο θάνατοι με ηλεκτρικά πατίνια σε δύο μέρες σε Μύκονο και Πάρο
Επόμενο άρθρο“Έργα που έπρεπε να έχουν γίνει ήδη, τα κάνει η διοίκηση το τελευταίο 6μηνο” δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Νέστου Γιάννης Χατζηγερακούδης