Τους 200 περίπου εργαζόμενους της ΒΦΛ οι οποίοι εδώ και μερικά 24ωρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην Καβάλα συνοδευόμενοι από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Στο εργοστάσιο άκουσε από τον πρόεδρο του σωματείου Νίκο Βογιατζίδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τίθεται θέμα ασφαλείας από την εργασία από ανειδίκευτος συμβασιούχος λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης. Με τον κ. Βογιατζίδη να καλεί και πάλι την διοίκηση στο τραπέζι του διαλόγου.

Η υπουργός από την πλευρά της δηλώνει πως πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί η βιομηχανία προκειμένου τονωθεί η παραγωγική ανασυγκρότησή της χώρας μας. Παράλληλα σημείωσε πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ετοιμάζεται από την υπουργό ανεργίας και απασχόλησης, όπως είπε η κ. Φωτίου, νόμος που πρόκειται να κατατεθεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου όπου επιτρέπεται στους εργαζόμενους κάνοντας κοινωνικές συνεταίριστηκές επιχειρήσεις για τέτοιου είδους παραγωγικές μονάδες που κλείνουν να κάνουν την δική τους συναιτεριστική και να αναλάβουν τη διοίκηση του εργοστασίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου σημείωσε πως η κυβέρνηση έδειξε τα αντανακλαστικά της.

Προηγούμενο άρθροΠαραστάσεις χορού Ατόμων Με Αναπηρίες-video
Επόμενο άρθροΜε τα πτυχία στο χέρι οι απόφοιτοι του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Καβάλας -video