«Να μην περιμένουμε καλύτερες μέρες αφού έχουμε ξεχάσει το Ευαγγέλιο, έχουμε παραβλέψει το Μήνυμα του Κυρίου, έχουμε λησμονήσει τα βήματα των ηρώων προγόνων μας. Χρειαζόμαστε μετάνοια· που σημαίνει αλλαγή σκέψης. Χρειάζεται να βάλουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα την Πατρίδα μας. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε αυτό και ενωθούμε προς αυτόν τον σκοπό, τόσο το καλύτερο».

Κ7Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους τοπικούς ταγούς και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της Κομοτηνής από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Πετρίδη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, «εξομολογούμενος» όπως είπε ενώπιόν τους και όχι κηρύττοντας. Αποδεχόμενος, δε, την Τιμή του Επιτίμου Δημότη Κομοτηνής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Κομοτηναίους, καταθέτοντας την άποψη περί αναγκαιότητας συνεργασίας Κλήρου και Πολιτειακών Αρχόντων προς όφελος της κοινωνίας και αδιακρίτως όλων των ανθρώπων του τόπου.

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου περί της Ανακήρυξης του Μακαριωτάτου σε Επίτιμο Δημότη Κομοτηνής, ανέγνωσε ενώπιον του Ιερού Βήματος του Ναού, και επέδωσε στον Τιμώμενο, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, σημειώνοντας πάντως πως «υψηλότερη είναι η δική μας Τιμή, του Δήμου, των Δημοτών Κομοτηνής, που από σήμερα είστε μέλος της τοπικής μας κοινωνίας».

Το παρών στην τελετή έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών και Πολιτειακών Αρχών και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΕποπτεία σχετικά με την υγεία των προσφύγων στο καταυλισμό της Άσπρης άμμου-video
Επόμενο άρθροΘα το δούμε και αυτο! Χαράτσι και στις τραπεζικές συναλλαγές