[ad_1]

Με μια λιτή και σεμνή τελετή, στο Ηρώο της πόλης, η Κομοτηνή υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα.

ΟΦ 8Τη Φλόγα – Σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης και των πανανθρώπινων αξιών, πλαισίωσαν κορίτσια του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής ντυμένα με την παραδοσιακή φορεσιά της πόλης, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νότη Χαραλαμπίδη, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσας Λιβεριάδου, του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Ιωάννη Καρρά, και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Μάρκο Ελίας.

Μετά το άναμμα του βωμού, ακολούθησε η έπαρση των σημαιών και η ανάκρουση του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων και των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Βραζιλίας, με τη βοήθεια προσκόπων.

ΟΦ 45 (6)Τη Φλόγα μετέφεραν τέσσερις λαμπαδηδρόμοι: Οι Μιχάλης Ραγκούσης (πρόεδρος αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος Κομοτηνής»), Μανώλης Λένος (αθλητής του παγκρατίου αθλήματος του αθλητικού συλλόγου «Γιν Γιανγκ» Κομοτηνής), Παράσχος Λιάπης (τοξοβόλος του Σκοπευτικού Ομίλου Κομοτηνής), Σωτήρης Διαμαντής (αθλητής στίβου των 200 μ. και 400 μ. της «Ολυμπιάδας» Κομοτηνής).

ΟΦ 19 (2)«Οι ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός που κάθε τέσσερα χρόνια ενώνει δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη», σημείωσε ο κ. Χαραλαμπίδης, και συμπλήρωσε: «Το ολυμπιακό ιδεώδες μας διδάσκει το ευ αγωνίζεσθαι, την αξία της συμμετοχής, όχι απαραίτητα της νίκης, και την παγκόσμια ειρήνη. Ας είναι και οι φετινοί αγώνες μια ανθρώπινη γιορτή,  μια γιορτή του πολιτισμού που θα ενώσει με αδελφοσύνη όλους του λαούς».

«Καλωσορίζουμε συγκινημένοι τη Φλόγα που μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ειρήνης και του πολιτισμού σε όλη την υφήλιο», ανέφερε η κ. Λιβεριάδου, και συνέχισε: «Περιποιεί σπουδαία τιμή για την πόλη μας να υποδεχόμαστε το σύμβολο του ολυμπιακού ιδεώδους, το οποίο ορίζεται από τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες ο αρχαίος ελληνισμός προσδιόρισε τον αθλητισμό ως μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων».

«Το άναμμα της φλόγας σηματοδοτεί την  έναρξη της εκεχειρίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών», επισήμανε ο κ. Καρράς, και πρόσθεσε: «Σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές που περνάμε, που όλος ο πλανήτης συνταράσσεται από πολέμους, είναι απόλυτη ανάγκη να περάσουμε το μήνυμα αυτό σε όλους τους λαούς της γης. Είμαστε οι θεματοφύλακες των ολυμπιακών αξιών και πρέπει να τις τηρήσουμε και να τις μεταδώσουμε σε όλη τη γη».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΞανά σφοδρή χαλαζόπτωση στο Βόρειο Έβρο
Επόμενο άρθροΑνακάλυψαν αρχαιοελληνικό μωσαϊκό με σκελετό που… χαίρεται τη ζωή