«Μετά από αρκετά χρόνια, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Καβάλα. Είναι βέβαιο ότι στις πρώτες εκλογές θα εκλέξει βουλευτή. Είναι πάρα πολύ πιθανό έως βέβαιο και στις δεύτερες εκλογές να διατηρήσει αυτή την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στην έντονη αντιπαράθεση του κόμματος του με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αλλά και στο πως κινείται ο ίδιος ως υποψήφιος βουλευτής Καβάλας.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

«Στην απλή αναλογική θεωρείται απίθανο να μην εκλέξει βουλευτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καβάλα, αλλά και στο επόμενο εκλογικό σύστημα, το οποίο έχει μια ενισχυμένη εκπροσώπηση για το πρώτο κόμμα, με το bonus στις 40 κι όχι στις 50 έδρες. Παλιά ήταν δύσκολο στις τετραεδρικές να εκλέξει το τρίτο κόμμα βουλευτή. Τώρα είναι αρκετά πιθανό, αναλόγως βέβαια και των ποσοστών που θα λάβει τόσο στην Επικράτεια, όσο και στην Περιφέρεια και στην Π.Ε. Καβάλας. Κατεβαίνουμε με ένα ισχυρό και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο για να δώσουμε τη μάχη και να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και στην Καβάλα και στην Επικράτεια. Θα φανεί η ανοδική μας πορεία στις επόμενες μετρήσεις και η δυναμική μας που είναι πολύ διαφορετική από αυτή που σήμερα φαίνεται. Αυτό πρέπει να το πιστοποιήσουν οι πολίτες στη μία, μεγάλη και πραγματική δημοσκόπηση, που είναι η ίδια η εκλογική μάχη», επισήμανε σχετικά ο Λεωνίδας Παππάς.

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αναφορικά με την έντονη αντιπαράθεση που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Όντως υπάρχει μια δημόσια αντιπαράθεση που ξεκίνησε από ατυχείς και άστοχες αναφορές, τόσο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και άλλων στελεχών του κόμματος, που μίλησαν για εκβιαζόμενα κόμματα, για εκβιαζόμενους προέδρους. Προσπάθησαν να προεξοφλήσουν θέματα συνεργασίας, ωστόσο εμείς απαντήσαμε σε δυο επίπεδα. Πρώτον ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. δεν κατεβαίνει για να κάνει συνεργασία, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. κατεβαίνει για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί και πάλι να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και το προγραμματικό πλαίσιο που προτείνει να γίνει κι αυτό πλειοψηφικό μέσα στον κόσμο. Άρα είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο στο οποίο πολιτευόμαστε».

ΑΣΤΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Και πρόσθεσε ότι «Το δεύτερο, που απαντήθηκε και από τον εκπρόσωπο Τύπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., είναι ότι δεν μπορούν να θεωρούνται απόγονοι και συνεχιστές της δημοκρατικής παράταξης και του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτοί που το 1989 τον έσυραν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στο Ειδικό Δικαστήριο, αποσκοπώντας να τον στείλουν στη φυλακή και να λεηλατήσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά κι αυτοί που μετά από αρκετά χρόνια λειτούργησαν εξωθεσμικά, με αποδοκιμασίες και ύβρεις, συνεργαζόμενοι ακόμη και με ακραίες πολιτικές οργανώσεις στο κάτω μέρος της Βουλής. Αυτοί που διέκοψαν παρελάσεις, δεν μπορεί να είναι συνεχιστές της δημοκρατικής παράταξης. Άρα αυτό το αστείο παιχνίδι πρέπει να τελειώσει. Όσοι είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. το αποδεικνύουν στην κάλπη. Δεν μπορούν να μιλούν για τον Ανδρέα Παπανδρέου οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης. Δεν μπορούν να μιλούν για δημοκρατική συνείδηση όλοι αυτοί που σήμερα κάνουν πολιτική με τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2010 όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τη Διαύγεια και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης καταψήφισαν τον σχετικό νόμο. Όπως και τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις, όπως και τον νόμο «Κατσέλη». Σήμερα όμως με τη Διαύγεια κάνουν πολιτική, ενώ χάρη στον νόμο «Κατσέλη» προστατεύθηκαν χιλιάδες πολίτες. Άρα τους λέμε να σταματήσουν να μιμούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου, να σταματήσουν να το παίζουν συνεχιστές της δημοκρατικής παράταξης, δεν είναι. Αυτοί που μιλούν για προοδευτισμό είναι εκείνοι που συνεργάστηκαν με τον Πάνο Καμμένο, έναν γνωστό ακροδεξιό πολιτικό, ο οποίος στη Βουλή δήλωνε ότι πίσω από τη 17Ν κρυβόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όλα αυτά είναι βαθιά χαραγμένα στη συνείδηση των πολιτών και νομίζω τα αξιολογούν και τα εκτιμούν αναλόγως».

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ερωτηθείς σε σχέση με το αν τον ανησυχούν τα ποσοστά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Λεωνίδας Παππάς απάντησε ότι «Καθόλου. Θα έχουμε ανοδική πορεία το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα καταγράψουν μια ανοδική τάση. Υπάρχει στον κόσμο μια δυναμική, μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τις συγκεντρώσεις που κάνει ο πρόεδρος και τα στελέχη μας. Ελάχιστα κόμματα μπορούν να συγκεντρώσουν αυτό το ακροατήριο. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο κόσμος ακούει ξανά το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα το εμπιστευτεί και το κόμμα μας θα καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο από κάθε άλλο κόμμα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Υπήρξε πρόσκαιρα μια δημοσκοπική κάμψη που οφειλόταν σε διάφορα ζητήματα, η οποία νομίζω ξεπεράστηκε και τώρα που υπάρχει πόλωση και τοξικότητα από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποια είναι η ήρεμη δύναμη, η εναλλακτική λύση που δεν φωνάζει και δεν καταφεύγει στον φθηνό λαϊκισμό, αλλά αναδεικνύει τις προτάσεις της. Είναι ευκαιρία και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα κόμματα. Στόχος μας είναι να μιλήσουμε στον ελληνικό λαό προγραμματικά, χωρίς φωνές. Ιδιαίτερα τώρα που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επέλεξε, προφανώς σε μια λογική διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του να συσπειρωθεί, έτσι θεωρεί τουλάχιστον, και να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, πρέπει να υπάρχει ένα αντίβαρο στην σημερινή κυβέρνηση και το μόνο κόμμα που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.».

ΘΑ ΔΩΣΩ ΜΑΧΗ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ

Τέλος, αναφορικά με το πως κινείται πλέον ο ίδιος ως υποψήφιος βουλευτής Καβάλας, ο Λεωνίδας Παππάς υπογράμμισε ότι «Το κόμμα μας ήταν το πρώτο, παρότι τρίτο στο κοινοβούλιο και στις δημοσκοπήσεις, που ανακοίνωσε το 90% των ψηφοδελτίων του. Αυτά που γράφουν τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ότι αποχωρούν υποψήφιοι ή ότι καταρρέουν κλπ., δεν ισχύουν, καθώς είμαστε το πρώτο κόμμα που ανακοίνωσε υποψηφίους στο μεγαλύτερο ποσοστό. Τα ψηφοδέλτια μας είναι κατά 63% ανανεωμένα. Το 12% των υποψηφίων έχει διδακτορικό δίπλωμα, το 43% έχει μεταπτυχιακές σπουδές. Προσωπικά ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου και πλέον μπορούμε πια να πολιτευόμαστε και να κινούμαστε. Θα γυρίσω όλη την Π.Ε. Καβάλας, θα δώσω μάχη με όλη την ψυχή μου. Θα απευθυνθώ στους κεντρώους και κεντροαριστερούς πολίτες της περιοχής μας, παρουσιάζοντας τις προτάσεις μας. Θεωρώ ότι είμαι ώριμος πολιτικά μετά από 16 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση να ενώσω τη φωνή μου μαζί με άλλες, να παλέψουμε για να πάμε την Καβάλα ένα βήμα μπροστά».

Προηγούμενο άρθροΗ εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Νέα Ηρακλείτσα
Επόμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν επιπλέον χώρο στις επιχειρήσεις της Καβάλας στο ΒΙΟΠΑ