Η πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία για φέτος είναι γεγονός . Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση ενώ στο www.meteokav.gr θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση με όλα τα νεότερα στοιχεία.

Από αργά το βράδυ του Σαββάτου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κατά περιόδους τοπικών βροχών με την πιθανότητα αυτή να είναι μεγαλύτερη στα ορεινά και γύρω από αυτά , στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού.

Σταδιακά μέσα στην νύχτα οι βροχές αυτές θα αποκτούν όλο πιο γενικευμένο και διαρκή χαρακτήρα και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής θα έχουν επεκταθεί στο σύνολο του νομού.

Έτσι, από το ξημέρωμα της Κυριακής εώς και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές μέτριας έντασης κατά κανόνα, στο σύνολο του νομού. Κατά περιόδους και τοπικά τα φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα να έχουν έντονο χαρακτήρα με μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο να εντοπίζεται σε περιοχές γύρω από τον Στρυμωνικό Κόλπο, γύρω από το Παγγαίο ( ιδίως ανατολική βορειανατολική μεριά), στην Θάσο και δευτερευόντως στα υπόλοιπα παράκτια και ορεινά. Στις προαναφερθείσες περιοχές υπάρχει πιθανότητα και για μεμονωμένες καταιγίδες. Τέλος να αναφέρουμε ότι το διάστημα 10:00-12:00 περίπου ίσως υπάρξει ένα πολύ σύντομο πέρασμα έντονης βροχής από το σύνολο του νομού από νοτιοδυτικά προς τα βορειανατολικά.

Μετά τις πρώτες μεσημβρινές φαίνεται ο καιρός να περνάει σε μια φάση σταδιακής βελτίωσης με τα φαινόμενα να αποκτούν όλο πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα (θα αρχίσουν να περιορίζονται στα νοτιότερα και δυτικότερα τμήματα του νομού). Έτσι, μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του νομού.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση την Κυριακή ως προς τις μέγιστες τίμιές.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέσα στην νύχτα από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στα παράκτια ( εώς 6 στην Θάσο) κι από μεταβλητές νότιες-ανατολικές διευθύνσεις στα ηπειρωτικά με χαμηλές εντάσεις. Μετά το πρωί οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ ενώ στην Θάσο οι άνεμοι νότιων διευθύνσεων θα διατηρηθούν μέχρι και το μεσημέρι.

Η εν λόγω κακοκαιρία μπορεί να χαρακτηριστεί εώς μια τυπική φθινωπορινή κακοκαιρία ωστόσο κάθε σημαντική κακοκαιρία αυτής της εποχής μπορεί να δώσει μεγάλα ύψη βροχής. Όπως τονίστηκε και στο κείμενο η μεγαλύτερη πιθανότητα για μεγάλα ύψη βροχής εντοπίζεται στον γύρω από τον Στρυμωνικό, γύρω από το Παγγαίο (ιδίως ανατολική μεριά Παλαιοχώρι Νικήσιανη κ.λ.π), στην Θάσο και γύρω από τα υπόλοιπα ορεινά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τοπικά μεγάλα ύψη βροχής δεν μπορεί να σημειωθούν σε οποιοδήποτε σημείο του νομού.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθροΣουφλί: Φωτιά σε μονοκατοικία – Νεκροί δύο ηλικιωμένοι
Επόμενο άρθροΤζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία – Eμμένω στην απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα