Σε δωρεά προς το Κεντρικό Ταμείο Προνοίας της Ι. Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, το οποίο επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο καλύπτοντας συνολικά 94 ενορίες, προχώρησε η Energean, έπειτα από σχετική επικοινωνία της επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Ίλιας Ρήγα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο.

Η συγκεκριμένη δωρεά εστιάζει στα καθημερινά συσσίτια των ενοριών, και, ειδικότερα, στον τομέα «Τραπέζι της Αγάπης», πού αποτελεί μία σημαντική φιλανθρωπική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου περίπου για τέσσερις δεκαετίες.

Για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο, η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα Δρ. Κατερίνα Σάρδη, η οποία και δήλωσε σχετικά:

«Αποτελεί μια από τις πιο βασικές προτεραιότητες της Εnergean η συνδρομή προς τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους και θεωρούμε ότι η δράση και το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου προς την τοπική κοινωνία μας αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο σύμμαχο στην προσπάθειά ανακούφισής τους. Άλλωστε, με πολλή χαρά είχαμε συμμετάσχει πέρσι το Πάσχα σε πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η οποία είχε ως τελικό αποδέκτη την Ιερά Μητρόπολη.

Η δωρεά μας αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας μας για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα, των Στόχων 1 και 2 για Μηδενική Φτώχεια και Μηδενική Πείνα καθώς και του Στόχου 17 για Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο και τους συνεργάτες του για το έργο της της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ένα έργο για το οποίο δεσμευόμαστε να παρέχουμε την στήριξή μας σε σταθερή βάση».

Στη συνέχεια ο κ. Στέφανος ευχαρίστησε την κ. Σάρδη, ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκε η προοπτική ανάλογων συνεργασιών και κοινών πρωτοβουλιών στο μέλλον, προς όφελος πάντοτε του κοινωνικού ιστού της περιοχής μας.

Προηγούμενο άρθροO Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Αθανασίου και του Βύρωνα