Ώρα exit poll. Οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έκλεισαν ακριβώς στις 19:00 και πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πρώτη αποτύπωση της ψήφου των Ελλήνων από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Αυτό που αποτυπώνεται στο κοινό exit poll είναι ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει ισχυρή αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει απώλειες, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μικρή άνοδο, ενώ το μεγάλο σοκ των εκλογών είναι οι Σπαρτιάτες, κόμμα το οποίο έχει στηρίξει ανοιχτά ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης. Επίσης, σύμφωνα με το exit poll υπάρχει ένα θρίλερ στα μικρά κόμματα με τη ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 να δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή. Όπως τονίζουν και οι δημοσκόποι για κάποια κόμματα θα πρέπει να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα.

Δείτε τι δίνει το exit poll:

ΝΔ από 40% έως 44%

ΣΥΡΙΖΑ από 16,1% έως 19,1%

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από 10% έως 13%

ΚΚΕ από 7,2% έως 9,2%

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ από 4% έως 6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 2,3% έως 4,3%

ΝΙΚΗ από 2,3% έως 4,3%

ΜέΡΑ25 από 2% έως 4%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από 2% έως 4%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,1% έως 4,1%

Το exit poll διενεργήθηκε για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse). Στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Τι ρωτούσαν στα exit poll

Στο ερωτηματολόγιο που έπαιρναν έξω από τα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι, καλούνταν να απαντήσουν ποιο είναι το ανώτερο επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν, ποιο κόμμα ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και πότε αποφάσισαν το κόμμα που θα ψηφίσουν.

Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών στις 20:30.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: Στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΣέρρες: Συναγερμός για την εξαφάνιση 64χρονης – Χάθηκε μαζί με τον σκύλο της