Με απογοήτευση αλλά και αξιοπρέπεια αντιμετώπισε ο Βίκτωρας Βερνίκος τον αποκλεισμό του από τη φετινή Eurovision, κάτι που δυστυχώς προεξοφλούσαν εδώ και μέρες οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ο 16χρονος τραγουδιστής ανέμενε την πρόκριση στον αποψινό τελικό του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού κρατώντας την ελληνική σημαία.

Στο Τwitter, πάλι, έγινε «πάρτι» με τους περισσότερους χρήστες βέβαια να τονίζουν πως δεν έφταιγε σε τίποτα το παιδί για τον αποκλεισμό του. Υπήρξαν ωστόσο και πιο καυστικά σχόλια για τον «γιο της Eurovision», όπως είναι το παρατσούκλι που δόθηκε στον Βίκτωρα από τα φαν κλαμπ του μουσικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» αμέσως μετά τον αποκλεισμό του ο νεαρός τραγουδιστής ναι μεν σοκαρισμένος αλλά ψύχραιμος φώναξε έναν έναν στο καμαρίνι του συνεργάτες και συγγενικά του πρόσωπα. Πρώτα είδε τον πατέρα του και αμέσως μετά τον άνθρωπο που είχε φέτος την επιμέλειά του επί σκηνής, τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν όλοι στο ξενοδοχείο.

«Καμία προσπάθεια φυγάδευσης»

Παρά τις εικόνες που προβλήθηκαν χθες από τις πρωινές εκπομπές πηγές της ελληνικής αποστολής τόνιζαν πως «δεν υπήρξε καμία προσπάθεια φυγάδευσης του Βίκτωρα». Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο τραγουδιστής θα μπει σύντομα στο στούντιο για το επόμενο δισκογραφικό του βήμα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ ήταν σε θερμό κλίμα για τον Βίκτωρα Βερνίκο: «Η ΕΡΤ στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και είναι περήφανη για την ποιότητα της φετινής συμμετοχής της χώρας μας, όπως και για την καλλιτεχνική ομάδα. Mε επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ρήγο, παρουσιάστηκε μια αφαιρετική, σύγχρονη και άρτια εικόνα, εστιασμένη στα συναισθήματα που προκαλεί το “What They Say” και το νόημα των στίχων του», αναφέρει μεταξύ άλλων τονίζοντας πως «παρότι η ελληνική συμμετοχή δεν θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό, η προσπάθεια του Βίκτωρα αξίζει το χειροκρότημα όλων μας, χωρίς να ξεχνάμε καθόλου το νόημα του συγκεκριμένου τραγουδιού, μέσα από το οποίο ο 16χρονος Βίκτωρ μάς καλεί να “ακούμε” και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο».

Τελείως διαφορετικό ήταν το κλίμα στην κυπριακή αποστολή όπου ο Άντριου Λάμπρου προκρίθηκε με άνεση στον τελικό. Στα στοιχήματα βέβαια παραμένει στην 20ή θέση.

Tα φαβορί και η τηλεθέαση

Τα τρία μεγάλα φαβορί για φέτος σύμφωνα πάντα με τα στοιχήματα είναι η Σουηδία, την οποία εκπροσωπεί η Loreen με το «Tattoo», η Φινλανδία με το «Cha Cha Cha» του Kaarija και ξανά η Ουκρανία με το τραγούδι «Heart of Steel» που ερμηνεύει το ντουέτο των Tvorchi. Όσον αφορά την τηλεθέαση του δεύτερου ημιτελικού που μεταδόθηκε από το πρώτο κανάλι σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και συγκεκριμένα 16,7% στο σύνολο του κοινού και 20,7% στο δυναμικό κοινό 18-54. Τα σχόλια ωστόσο για την παρουσίαση από τις Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά δεν ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θετικά από τους χρήστες του Τwitter. Απόψε στις 22.00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 ο τελικός της Eurovision.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Του Αλέξη Μίχα

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Το προεκλογικό κλίμα στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση
Επόμενο άρθροΈνα ακόμη σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στην περιμετρική οδό