Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Β’ ημιτελικός της Eurovision 2023. Στον Β’ Ημιτελικό συμμετείχαν 16 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η φετινή ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού – με το χαρακτηριστικό μότο “United by Music” – είναι ότι φιλοξενείται στο Ηνωμένο Βασίλειο αν και την περσινή νίκη είχε πάρει η Ουκρανία, η οποία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης φυσικά δεν μπόρεσε σε διοργανώσει τον διαγωνισμό.

Την έναρξη του Β’ ημιτελικού έκαναν για άλλη μία φορά οι απαστράπτουσες παρουσιάστριες Alesha Dixon, Hannah Waddingham και Julia Sanina.

Μετά από δύο ώρες, το σόου μουσικής ολοκληρώθηκε, με την ανακοίνωση των 10 χωρών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό και περνούν στον Τελικό του Σαββάτου.

Δυστυχώς, η Ελλάδα με τον Victor Vernicos δεν κατάφερε να περάσει στον Τελικό, ενώ, από την άλλη, η Κύπρος με τον Andrew Lambrou πήρε το πολυπόθητο “εισιτήριο”.

Eurovision 2023: Οι 10 χώρες του Β’ Ημιτελικού που προκρίθηκαν
Το κοινό αποφάσισε και έδωσε τα 10 “εισιτήρια” στις παρακάτω χώρες, τις οποίες αναφέρουμε με τη σειρά που ανακοινώθηκαν:

Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – «Duje»
Κύπρος: Andrew Lambrou – «Break a Broken Heart»
Eσθονία: Alika – «Bridges»
Βέλγιο: Gustaph – «Because of You»
Αυστρία: Teya & Salena – «Who the Hell is Edgar?»
Λιθουανία: Monika Linkytė – «Stay»
Πολωνία: Blanka – «Solo»
Αυστραλία: Voyager – «Promise»
Αρμενία: Brunette – «Future Lover»
Σλοβενία: Joker Out – «Carpe Diem»

Προηγούμενο άρθροΟμάδα επιχειρηματιών με επικεφαλής τον επιχειρηματία Γιάννη Διαμαντίδη ενισχύει τον ΑΟΚ
Επόμενο άρθροΣτο λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο Riviera