Eurovision 2023: Ανατροπή – Θα γίνει στην Βρετανία

Η European Broadcasting Union (EBU) και το BBC ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό του νικητή, που ήταν η Ουκρανία.

Μετά την απόφαση ότι, δυστυχώς, η εκδήλωση του επόμενου έτους δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας, η EBU διερεύνησε μια σειρά από επιλογές με τον νικητή ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, το BBC, ως δεύτερη χώρα στο Διαγωνισμό του 2022, προσκλήθηκε από την EBU να ενεργήσει ως οικοδεσπότης εκπομπής για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχθηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023», δήλωσε ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

«Το BBC έχει αναλάβει καθήκοντα φιλοξενίας για άλλες νικήτριες χώρες σε τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις. Συνεχίζοντας σε αυτή την παράδοση αλληλεγγύης, γνωρίζουμε ότι ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους θα επιδείξει τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες ενός από τους πιο έμπειρους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φετινοί νικητές, η Ουκρανία, θα γιορτάζονται και θα εκπροσωπούνται σε όλη την εκδήλωση».

Hot this week

Εντυπωσιακές εικόνες από το φωτισμένο κάστρο της Καβάλας

Το κάστρο της Καβάλας, μετά την τοποθέτηση νέων φωτιστικών...

«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη...

Και επίσημα υποψήφια βουλευτής Έβρου η Έλενα Σώκου

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

ΠΑΣΟΚ: Εξηγήσεις για την καταγγελλόμενη παρέμβαση Γιάννη Πασχαλίδη στην πρόεδρο των εργαζομένων

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δεν μπορεί να γίνεται πεδίο...

Topics

Εντυπωσιακές εικόνες από το φωτισμένο κάστρο της Καβάλας

Το κάστρο της Καβάλας, μετά την τοποθέτηση νέων φωτιστικών...

«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη...

Και επίσημα υποψήφια βουλευτής Έβρου η Έλενα Σώκου

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

Συνάντηση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου Παγγαίου με τη Δημοτική Αρχή

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα σύμπνοιας και...

Μείωση δημοτικών τελών για το 2027

Ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2027 και...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες