Με τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία να είναι έντονη στην κατά τα άλλα υπέροχη και πολύ κεφάτη βραδιά στο Pala Olympico στο Τορίνο και οι 25 χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό θέλησαν να στείλουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.

Μεγάλος νικητής στην Eurovision 2022 είναι η Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά.

Η Ελληνίδα… νεράιδα, όπως πολλοί αποκάλεσαν την Αμάντα Γεωργιάδη με την εντυπωσιακή αλλά συγχρόνως και ρομαντική εμφάνισή της στη σκηνή της Eurovision, έκανε αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί!

Η νεαρή ερμηνεύτρια του Die together κατάφερε τελικά να κατακτήσει μία διόλου κακή θέση στον τελικό του φετινού 66ου Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και η δέσμευσή της πριν δώσει τον αγώνα της on stage, να χαρίσει δηλαδή τον καλύτερό της εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έγινε πράξη.

Η Αμάντα, όπως στον Α’ Ημιτελικό, έτσι και απόψε, στον μεγάλο τελικό, ερμήνευσε το κομμάτι της με ηρεμία, προσήλωση στο στόχο της και χωρίς εξάρσεις και μάγεψε την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία στοιχημάτων μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν τον τελικό, έδιναν την Ελλάδα μέσα στην πρώτη δεκάδα, καθώς το τραγούδι, από την πρώτη κιόλας μέρα προώθησής του στην Ευρώπη και τους eurofans είχε κατακτήσει τις καρδιές όλων.

Σε μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και στην ιστορία των Ελληνικών συμμετοχών στη Eurovision θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα ή καταποντιζόταν σε πολύ χαμηλές θέσεις στην τελική κατάταξη ή κατάφερνε να μπει στην τελική δεκάδα.

Η τελική κατάταξη
Ουκρανία – 631 βαθμοί
Ηνωμένο Βασίλειο – 466 βαθμοί
Ισπανία – 459 βαθμοί
Σουηδία – 438 βαθμοί
Σερβία – 312 βαθμοί
Ιταλία – 268 βαθμοί
Μολδαβία – 253 βαθμοί
Ελλάδα – 215 βαθμοί
Πορτογαλία – 207 βαθμοί
Νορβηγία – 182 βαθμοί
Ολλανδία – 171 βαθμοί
Πολωνία – 151 βαθμοί
Εσθονία – 141 βαθμοί
Λιθουανία – 128 βαθμοί
Αυστραλία – 125 βαθμοί
Αζερμπαϊτζάν – 106 βαθμοί
Ελβετία – 78 βαθμοί
Ρουμανία – 65 βαθμοί
Βέλγιο – 64 βαθμοί
Αρμενία – 61 βαθμοί
Φινλανδία – 38 βαθμοί
Τσεχία – 38 βαθμοί
Ισλανδία – 20 βαθμοί
Γαλλία – 17 βαθμοί
Γερμανία – 6 βαθμοί

Προηγούμενο άρθροΟι υποψήφιοι για την Μητρόπολη Δράμας
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός: Γιόρτασε όλος ο Πειραιάς το καμάρι του – Αποθέωση για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος