Σήμερα θα διοργανωθεί η Black Friday και για την αγορά της Καβάλας. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε ότι η αγορά είναι πανέτοιμη για την σημερινή ημέρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για τη Black Friday, τα καταστήματα έχουν πλήρη επάρκεια προϊόντων, πάρα πολύ καλές τιμές και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της Καβάλας και όλης της χώρας δεν δούλεψαν καθόλου κατά το εκπτωτικό 15ήμερο του Νοεμβρίου –είχαμε μεγάλες προσδοκίες- λόγω της ανακοίνωσης των μέτρων σχετικά με την είσοδο στα καταστήματα εμβολιασμένων και μη. Οπότε, όλες οι ελπίδες έχουν εναποτεθεί στις μέρες της Black Friday αυτήν την εβδομάδα. Περιμένουμε, έχουμε θετική ενέργεια, υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα και διάθεση. Ας κατέβει ο καταναλωτής στην αγορά να δει και να ψωνίσει στις καλύτερες και συμφέρουσες τιμές.

Η βδομάδα που διανύουμε είναι σαν να βρισκόμαστε σε lock down και να είμαστε κλειστοί. Δεν υπάρχει καμία κίνηση στα καταστήματα που λόγω και της Black Friday που τελευταία έχει διάρκεια μιας βδομάδας, έπρεπε να είχαμε πολύ καλή κίνηση. Αντ’ αυτού βλέπουμε μια απεριόριστη ησυχία κι αυτό έχει μόνο μια εξήγηση. Ότι δεν αφήνουν την αγορά να δουλέψει. Μόλις πάει να βρει το βηματισμό της έρχεται ένα καινούργιο μέτρο, μπερδεύεται ο κόσμος και με το δίκιο του. Πριν 15 μέρες περίπου είχαμε την ανακοίνωση των μέτρων για την είσοδο στα καταστήματα, εμβολιασμένων και μη, μετά μόλις άρχισε να το συνηθίζει ο κόσμος ήρθε η ανακοίνωση για το άνοιγμα στις 10 το πρωί και πέσαμε πάλι σε μεγάλη δυσχέρεια. Είναι σαν είμαστε κλειστοί».

ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ

Πρόσθεσε ότι «η αγορά δυστυχώς είναι στα χειρότερά της και βλέπουμε ότι μαζί με την υγειονομική κρίση έχουμε παράλληλα και οικονομική κρίση. Δεν ξέρουμε τι άλλο να περιμένουμε. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να μας αφήσουν να δουλέψουμε. Ξέρουμε πώς θα προστατευτούμε και πώς να προστατέψουμε τους πελάτες μας, εμάς και τις οικογένειές μας. Και να μην μας αλλάζουν κάθε 3-4 μέρες τα μέτρα, διότι το λιανεμπόριο δεν επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων, όπως και η εστίαση που ήταν επί 6 μήνες κλειστή και τα κρούσματα συνέχισαν να ανεβαίνουν. Ο κόσμος κουράστηκε, πρέπει να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας και όχι να εργαλειοποιείται η μικρομεσαία επιχείρηση και να γίνει μοχλός πίεσης για να εμβολιαστεί ο κόσμος».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Θέλουμε να πετύχουμε την ανοσία με εμβολιασμό διότι με νόσηση υπάρχει πολύ μεγάλο ρίσκο
Επόμενο άρθροΔημοσκοπήσεις: Διψήφια ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί ο Τσίπρας δεν κερδίζει από τις δυσκολίες της κυβέρνησης